„Harley-Davidson“ rikiuotėje - septyni nauji plieniniai žirgai

„Harley-Davidson“ atskleidė 2014 metų motociklų liniją, kurioje yra septyni „Touring“, „Trike“ ir „Custom Vehicle Operations“ modeliai, pakeisti pagal „Rushmore“ koncepciją. Tai klientų įkvėptas „Harley-Davidson“ projektas, kaip iš esmės patobulinti visus važiavimo potyrio aspektus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:48 PM

Kaip intensyvaus ketverių metų gaminio tobulinimo programos kulminaciją, „Rushmore“ projektu pristatomos tam tikroje kategorijoje pirmaujančios technologijos ir konstrukcijos patobulinimai, kurie pakeis motociklininkų kelionių lūkesčius.

Tarp esminių naujienų - „Bluetooth“ palaikanti „Boom! Box“ informacijos ir pramogų sistema su GPS navigacija, „Daymaker“ LED priekinis žibintas, naujasis aerodinaminio pasipriešinimo mažinimo gaubtas su skydu nuo vėjo ir dvigubai aušinamas dvitaktis variklis (angl. Twin-Cooled High Output Twin Cam 103).

Įkvėpė klientai

„Rushmore“ projektas – tai „Harley-Davidson“ gaminių kūrimo kelias, kuris nuo pradžios iki galo įkvėptas klientų, – tvirtino „Harley-Davidson“ motociklų projektavimo direktorius Scottas Habeggeris. Mėgstame sakyti, kad bendrovėje „Harley-Davidson“ mes važiuojame kartu su savo klientais, ir dar niekada šis teiginys taip gerai neatitiko faktinės situacijos. Mes visi dirbame kartu, ir manau, kad to rezultatas yra išskirtiniai nauji 2014 metų motociklai“.

Papildomos „Harley-Davidson“ naujovės kitiems metams yra ribotos laidos gamykloje individualizuotas „CVO Softail Deluxe“ modelis, perkurtas „Dyna Fat Bob“ modelis ir stabdžių antiblokavimo sistemos (ABS) įvedimas visuose „Sportster“ modeliuose, išskyrus „Iron 883“.

Keturi „Ruchmore“ poliai

„Rushmore“ projektas remiasi tūkstančių nukeliautų mylių patirtimi ir beprecedenčiu motociklininkų ir darbuotojų indėliu. Pagal vairuotojų pastebėjimus inžinieriai tobulino technologijas, gerino eksploatacines savybes ir kūrė žadą atimančią apdailą.

Šie patobulinimai taikomi keturiems klientų nusakytiems aspektams – valdymui, kelionės informacijai ir pramogoms, pojūčiams važiuojant bei stiliui.

Valdymas

Motociklininkų pasitikėjimo įkvėpti patobulinti „Daymaker“ LED ar dvigubi halogeniniai žibintai, „Reflex“ susieti stabdžiai su stabdžių antiblokavimo sistema (ABS) ir „Twin-Cooled High Output Twin Cam 103“ bei „High Output Twin Cam 103“ varikliai.

Informacijos ir pramogų sistema

Naujoji „Boom! Box“ informacijos ir pramogų sistema su spalvotu ekranu apjungia kokybišką garsą, „Bluetooth“ jungties galimybę, balso atpažinimą, teksto atpažinimo technologiją, GPS navigaciją ir vidinio ryšio sistemos bei mėgėjiško (CB) ryšio 
palaikymą viename modulyje.

Pojūčiai

Nuo naujojo šikšnosparnio sparno tipo aerodinaminio pasipriešinimo mažinimo gaubto su skydu nuo vėjo iki patobulintos keleivio sėdynės, aerodinaminės ir ergonominės funkcijos skirtos patogumui padidinti.

Stilius

Patobulinta daugelio komponentų forma ir funkcijos – pakeistos formos „Tour-Pak“ ir balnakrepšiai su patogiais „One-Touch“ dizaino elementais, glotnesni purvasaugiai, lengvesni lieto aliuminio ratai ir intuityvūs valdymo jungikliai ant rankenų.

Išvardinti „Rushmore“ projekto elementai taikomi 2014-ųjų „Road King Classic“, „Street Glide“, „Electra Glide Ultra Classic“, „Electra Glide Ultra Limited“, „Tri Glide Ultra Classic“, „CVO Ultra Limited“ ir „CVO Road King“ motociklų modeliams.

Juodos spalvos manija

„Harley-Davidson“ kitiems metams paruošė ir daugiau naujienų. Modelio „Fat Bob“ „Dark Custom“ apdailoje tarp svarbiausių akcentų bus naujasis giliai įpjautas galinis purvasargis su įpjovose įmontuotomis LED galinėmis šviesomis su dvigubu žiedu.

Visur korpuse juoda spalva pakeistos chromuotas detalės, įskaitant variklį ir oro filtro dangtį, galinius amortizatorių dangčius, trigubas apkabas, žibinto apdailos žiedus, konsolę ir akumuliatoriaus dangtį. Lengvojo lydinio ratlankiai padengti juoda matine spalva ir padailinti lazeriu išgraviruotu „Harley-Davidson“ logotipu.

ABS siūlomas visuose 2014 m. „Sportster“ modelio motocikluose, išskyrus „Iron 883“. „Sportster“ linijoje yra nauji valdikliai ant rankenų ir stabdžių komponentai. Taip pat motociklai pasižymi galimybe lengviau pasiekti detales atliekant priežiūros ir remonto darbus, standartine išmaniąja saugos sistema „H-D Smart Security System“ ir nauju užvedimu nenaudojant rakto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.