„Saab“ atgimė – po dvejų metų pertraukos pagamintas pirmasis automobilis

Naujoji „Saab“ savininkė Nacionalinė Švedijos elektrinių automobilių bendrovė (NEVS) pagamino du bandomuosius „Saab 9-3“ automobilius gamykloje Trollhattane. Netrukus įmonė planuoja vėl pradėti serijinę šių automobilių gamybą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:46 PM

Bandomieji automobiliai yra pirmieji, pagaminti po to, kai 2011 metų balandį gamykla buvo uždaryta, o gamintojas metų pabaigoje pateikė bankroto prašymą, rašo autonews.com.

NEVS teigimu, du automobiliai pagaminti norint išbandyti gamybos liniją ir naujas detales prieš imant rinkti daugiau automobilių.

„Prieš pradėdami serijinę gamybą turime pabaigti keletą susitarimų ir susitarti su tiekėjais. Žinome, kad gamykla jau paruošta“, - sakė NEVS prezidentas Mattiasas Bergmanas.

Švedų įmonė planuoja pirmiausia gaminti 9-3 modelį su benzininiu varikliu su turbina. Jis turėtų būti labai panašus į 2011 metais pagamintus paskutiniuosius „Saab“, kaip patvirtino gamintojo atstovas Mikaelis Oestlundas.

2014 metais įmonė planuoja pradėti gaminti elektra varomą atnaujintos išvaizdos „Saab 9-3”.

Nauji „Saab“ nebebus pažymėti ženkleliu su grifo galva, nes bankrutuojančią įmonę nusipirkusi NEVS neįsigijo teisės į gerai žinomą „Saab“ logotipą. Jį pakeis paprastesnis ženklas.

Anksčiau „Saab“ priklausė prabangių automobilių gamintojui „Spyker“, kuris perpirko įmonę iš „General Motors“. Su banko „Snoras“ savininkais siejama „Spyker“ nesugebėjo nei atgaivinti „Saab“, nei perleisti jos investuotojams iš Kinijos, todėl bankrutuojančią įmonę perėmė su Honkongo investuotojais siejama NEVS.

Naujajam savininkui teko gerokai pakeisti automobilio platformą, nes anksčiau 20 proc. jos sudarė „General Motors“ tiekiamos detalės.

„Saab“ planuoja iki 2016 metų pagaminti 120 tūkst. 9-3 modelio automobilių. Daugiausiai mašinų, 133 tūkst., ji buvo pagaminusi 2006 metais.

Pirmiausia nauji automobiliai turėtų būti pardavinėjami Europoje ir Kinijoje, o vėliau pasiekti JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.