„Range Rover Sport“ modeliui – liaupsės avansu

Į Jungtinės Karalystės ambasadą ketvirtadienį vakare garbūs svečiai rinkosi ne pakelti taurę į karalienės sveikatą, o apžiūrėti naujojo „Range Rover Sport“. Šiam modeliui per pristatymą buvo išsakyta tiek liaupsių, kiek kitam automobiliui nelemta išgirsti net per visą jo eksploatavimo laiką. 

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2013-09-27 17:50, atnaujinta 2018-02-21 17:29

Susirinkusius svečius netikėtai nustebino į juos lietuviškai prabilęs ambasadorius Davidas Huntas. Pasidžiaugęs, kad prieš dvejus metus šiame ambasados kieme buvo pristatytas itin didelės sėkmės sulaukęs „Range Rover Evoque“, jis palinkėjo to paties ir naujajam modeliui.

Beje, Jungtinės Karalystės ambasada yra vienintelė Lietuvoje, kurioje vyksta šioje šalyje gaminamų automobilių pristatymas. Iki šiol nė vienos kitos ambasados vartai nebuvo atverti automobilių gamintojams.

„Nors automobilių pasaulis tradiciškai laikomas vyrišku, stipriosios lyties atstovai čia dažnai elgiasi moteriškai. T.y. iš vienos mašinos nori visko: „Rolls-Royce“ išskirtinumo, „Porsche“ patikimumo, „Bugatti“ greičio, „Aston Martin“ elegancijos, „Subaru“ pravažumo ir seno „Opel“ kainos, – naująjį modelį pristatė žurnalo „TopGear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Renaldas Gabartas. – Automobilių pasaulyje sukuosi beveik 20 metų ir visai neseniai būčiau galėjęs prisiekti, kad tokie kompromisai neįmanomi. Po to susipažinau su „Land Rover“ šeima.

Šiandien turiu garbės jums pristatyti neabejotinai vieną sėkmingiausią visų laikų bandymų sukonstruoti iš tiesų universalią transporto priemonę.

„Range Rover Sport“ vienodai kokybiškai važiuoja tiek automagistralėmis, tiek bekele. Jis puikiai valdomas, stulbinančiai greitas, dieviškai atrodo, gali pasigirti nepriekaištinga ergonomika ir t.t.

Atkreipsiu dėmesį į keletą esminių detalių. Pirmiausia – visureigio svorį. Kaip jūs apibūdintumėte dietą, kuri leidžia vienu ypu nurėžti penktadalį turimų kilogramų? Ko gero dažniausiai minimų atsakymų sąraše būtų kažkas tarp „stebuklinga“ ir „nerealu“. „Range Rover Sport“ tai padarė ir dabar yra 420 kg. lengvesnis. Iš aliuminio pagamintas kėbulas ir pakaba pavertė visureigį aštriu, kaip klasikinis karštas hečbekas. Arba kaip Mantas Kalnietis.

Septynvietė versija su benzininiu 5 litrų, V8 motoru leidžia paragauti pagreičio, kokiu svaiginasi dviviečių superautomobilių savininkai: 5,3 sek. iki 100 km/val. yra nepasiekiama riba nei BMW X5, nei „Porsche Cayenne“, nei „Audi Q7“. Tai tikras visureigių pasaulio Usainas Boltas.

Statistika liudija, kad bemaž 95 proc. visureigių per visą savo gyvenimą nė karto nenuvažiuoja nuo asfalto. Tam yra daug objektyvių priežasčių, tačiau svarbiausia – žmonės tiesiog nenutuokia, kiek daug gali mašinos.

„Range Rover Sport“ išsiskiria neregėtu kiekiu – 14 – pagalbinių vairavimo bei saugumo sistemų. Naujos kartos „Terrain Response 2“ sistema automatiškai parenka optimalius važiuoklės, variklio ir kitų sistemų nustatymus pagal kelio paviršių bei oro sąlygas. Rasti kliūtį, kurios šitas automobilis neįveiktų – velniškai sunku.

Pateiksiu tik vieną pavyzdį. Šiuo visureigiu galima įveikti vandens kliūtis dydžiu sulig tradicinės virtuvės darbastaliu. T.y. 85 cm. Mašina pati matuoja brastos gylį ir perspėja, kad neįbristumėte pernelyg giliai. Žodžiu, tai tikra bekelės mašinų Rūta Meilutytė.

Pabaigoje - apie kostiumus.

Kad ir po kokias klampynes taškytutės, išlipdami iš visureigio nerizikuosite susipurvinti drabužių, nes automobilio slenksčius gaubia durelės. Smulkmena, bet labai naudinga kiekvienam džentelmenui“.

Galima rinktis „Range Rover Sport“ su vienu iš keturių variklių: benzininių su turbokompresoriumi (5 litrų, 510AG ir naujojo 3 litrų, 340AG) arba dyzelinių 3.0l darbinio tūrio agregatų (258AG TDV6 ir 292AG SDV6).

„Range Rover Sport“ kaina oficialioje gamintojo atstovybėje, bendrovėje „Inchcape Motors“ prasideda nuo 212 tūkstančių litų. Brangiausias modelis kainuoja 390 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.