Kanadiečiai ketina pristatyti pigų superautomobilį (video)

Paprastai superautomobilio neįmanoma įsigyti be šešiaženklės sumos, matuojamos ne lietuviška valiuta. Tačiau surenkamų automobilių entuziastai iš Kanados žada Monrealio automobilių parodoje pristatyti pigų ir itin lengvą sportinį automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 4:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:40 PM

Kol kas jie atskleidžia tik kompiuteriu modeliuotas nuotraukas, bet iki parodos liko tik daugiau nei mėnuo, taigi netrukus paaiškės ar kūrėjų ketinimai nebuvo tik tušti žodžiai.

Kvebeke pagamintas sportinis „Tomahawk“ turės dvi sėdimas vietas ir viduryje montuojamą variklį, kurį pirkėjai galės rinktis ne tik iš benzininio ar dyzelinio, bet ir elektrinio motoro.

„Dubuc Super Light Car“ studijoje sukurtas ir gaminamas automobilis turėtų būti surenkamas apie 8 kartus greičiau nei kiti surenkami automobiliai (angl. kit car).

„Tomahawk“ bus sudarytas iš maždaug 150 kg. sveriančio aliuminio rėmo su itin lengvų polimerų kėbulo detalėmis. Surenkamas automobilis bus pritaikytas „Corvette C4” važiuoklės detalėms, jame bus paruošta vieta vairui, išgręžtos skylės laidams ir kabeliams.

Vairuotojo vieta bus pritaikyta iki 192 cm. ūgio ir 125 kg. svorio žmogui.

Į surenkamo automobilio komplektą taip pat įeis 75 laipsnių kampu atsidarančios durys, durelių apmušalai, prietaisų skydelis, vidurinis skydelis, sėdynės, sertifikuotas priekinis stiklas, permatomas nuimamas stogas ir šoniniai veidrodėliai.

Gamintojas žada, kad „Lamborghini“ dydžio ir „Lotus“ svorio automobilis, sveriantis mažiau nei toną, turės tobulą svorio ir galios balansą.

Nerūdijančio kėbulo ir salono detalių rinkinys kainuos apie 20 tūkst. JAV dolerių (apie 50 tūkst.litų), o kad jis galėtų važiuoti, reiks pridėti važiuoklę ir variklį, paprastai panaudojamus iš jau nebevažiuojančio automobilio.

Todėl gamintojai skaičiuoja, kad visas naudojimui paruoštas sportinis automobilis galėtų kainuoti apie 70 tūkst. litų.

Į „Tomahawk“ galima montuoti bet kokį variklį, koks tik telpa į mašiną. Tačiau gamintojai atskleidė besiderantys su kanadiečių įmone TM4 dėl elektros variklių naujajam modeliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.