Važinėjate į Vokietiją? Pasiruoškite mokėti už kelius

Vokietijos transporto ir skaitmeninės infrastruktūros ministras Alexanderis Dobrindtas interviu „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ laikraščiui pranešė, kad užsienio vairuotojai mokesčio už naudojimąsi Vokietijos keliais gali tikėtis nuo 2016 metų sausio 1 dienos, skelbia thelocal.de.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:13 PM

Nors gandai apie tokio mokesčio įvedimą Vokietijoje sklandė jau seniai, tačiau tai pirmas kartas, kai ministras užsiminė apie konkrečią rinkliavos įvedimo datą.

Ketinimai visuotinai apmokestinti naudojimąsi Vokietijos greitkeliais šalyje sukėlė nemažai diskusijų.

Naujo mokesčio kritikai teigia, kad tokios įstatymų pataisos yra diskriminacinės ir prieštarauja Europos Sąjungos (ES) teisei, nes jomis būtų sumažintos rinkliavos vokiečių vairuotojams, o užsieniečiai už kelius mokėtų senąja tvarka.

Nyderlandai ir Austrija, jei Berlynas pritars naujai kelių mokesčių politikai, pagrasino imtis teisinių veiksmų ES lygiu.

Pritariantys mokesčiui atkerta, kad jo įvedimas neprieštarauja Vokietijos teisei, o A.Dobrindto nuomone, visų vairuotojų apmokestinimas už naudojimąsi Vokietijos keliais yra „sąžiningumo ir teisingumo reikalas“.

Įvedusi naujas rinkliavas Vyriausybė tikisi surinkti dešimtis milijonų eurų papildomų pajamų, kurios papildytų „skylėtą“ Vokietijos infrastruktūros biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.