Vilniaus geležinkelio stotyje – vaikų prašymas svajoti

Penktadienį Vilniaus geležinkelio stotyje pristatyta pano – mozaika „Kelionės-Svajonės“. Ją kūrė daugiau nei 250 negalią turinčių vaikų ir kitų projekto dalyvių kartu su keramike Sonata Kazimieraitiene.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 7:13 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:19 PM

Renginyje dalyvavo prie projekto savo darbais prisidėję vaikai, Dailės akademijos atstovai, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovai, kitų rėmėjų atstovai.

Šis projektas buvo pradėtas 2014-ųjų pavasarį. Vaikai iš Vilniaus dienos centro „Šviesa“, Vilniaus Verkių daugiafunkcinės mokyklos, vėžiu sergančių vaikų „Mamų unijos“, Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro, Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos – daugiafunkcinio centro bei Bernardinų socialinio centro projekto metu piešė piešinius, vėliau lipdė keramikos darbelius.

Iš visų vaikų darbelių su Sonatos ir kitų Dailės akademijos darbuotojų pagalba gimė keramikos pano – mozaika „Svajonės – kelionės“.

Pagrindiniai lipdymo darbai vyko Vilniaus dailės akademijos Keramikos katedros patalpose. Taip pat buvo vykstama pas juos į Santariškių vaikų onkologijos ligoninę ar Vilniaus specialią mokyklą „Viltis“.

Darbui buvo naudojamas specialus baltas šamotas iš Vokietijos ir specialios glazūros, pritaikytos darbuotis neprofesionalams.

Vaikų grupės galėjo rinktis temas lipdiniams – jie lipdė namelius, žuvytes, gėles, debesis, o savo darbus glazūravo patinkančiomis spalvomis. Darbai buvo išdegti ir sudėti į bendrą pano – mozaiką.

Pasak bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos, Vilniaus geležinkelio stotyje atsiradęs vaikų kūrinys turėtų visiems priminti, kad viena iš svarbiausių kelionių mūsų gyvenimuose yra kelionė savo svajonių link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.