Visos naujos bausmės vairuotojams, kurios įsigalios nuo Naujųjų

Nuo Naujųjų metų Lietuvos vairuotojų laukia ne tik garsusis nulio promilių įstatymas, bet ir pasikeitusios baudos už kitus kelių eismo taisyklių pakeitimus.

Kai kurios bausmės vairuotojams po Naujųjų sušvelnės, bet laukia ir griežtesnių naujovių.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kai kurios bausmės vairuotojams po Naujųjų sušvelnės, bet laukia ir griežtesnių naujovių.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:44 PM

Pirmasis ir svarbiausias pokytis palies visas baudas. Nuo sausio 1 dienos litą pakeitus eurui baudas taip pat mokėsime naująja šalies valiuta.

Visos iki šiol galiojusios baudos litais iš esmės nepasikeitė, bet nuo Naujųjų jos perskaičiuotos ir nurodytos eurais.

Visos baudos suapvalintos į mažesniąją pusę. Naujuosius baudų dydžius galite pamatyti čia.

Tačiau taip pat įsigalioja ir nauji atsakomybės pakeitimai:

1. Papildytas draudimas vairuoti neįregistruotas, be valstybinės techninės apžiūros, arba be leidimo tamsintais langais transporto priemones. Prie šio draudimo pridėta ir atsakomybė už transporto priemonių, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimą. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 28 iki 43 eurų.

2. Greitį viršijusiems daugiau kaip 50 kilometrų per valandą panaikinta galima administracinė nuobauda - administracinis areštas. Už šį pažeidimą numatyta 289-434 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 1-3 mėnesiams (pradedantiesiems vairuotojams – 12-18 mėnesių)

3. Įsigaliojo nulio promilių įstatymas - numatyta atsakomybė už vairavimą, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės) taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, arba vežančių pavojinguosius krovinius, vairuotojams, taip pat pradedantiesiems vairuotojams. Pradedantiesiems vairuotojams už šį Kelių eismo taisyklių reikalavimo nesilaikymą numatyta bauda nuo 231 iki 289 eurų. Kitiems nurodytų transporto priemonių vairuotojams - nuo 144 iki 289 eurų.

4. Mopedų ir lengvųjų keturračių motociklų vairuotojai atsakomybėn bus traukiami pagal bendrus, kitų transporto priemonių vairuotojams taikomus, ATPK straipsnius. Iki šiol jiems galiojo tokia pat atsakomybė, kaip taisykles pažeidžiantiems pėstiesiems ir dviratininkams.

5. Atsakomybė numatyta ne tik už naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimą, bet ir naudojimo vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytomis atitinkamos grupės sėdynėmis pažeidimą. Numatyta bauda - nuo 28 iki 57 eurų (vairuotojams ir (ar) keleiviams). Be to, asmenims už pakartotiną tokio pobūdžio pažeidimą panaikinta administracinė nuobauda - teisės vairuoti transporto priemones atėmimas.

6. Numatyta nuobauda už vaikų (mokinių) vežimo mokykliniu autobusu ar transporto priemone su vaikų vežimo skiriamaisiais ženklais tvarkos pažeidimą. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 57 iki 86 eurų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.