Klaipėdoje atidaromas unikalus vairuotojų rengimo centras

Balandžio 17 d. Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centre bus atidarytas europinius reikalavimus atitinkantis antrasis Lietuvoje ir pirmasis Klaipėdos regione Transporto, sandėliavimo ir ryšių sektorinis praktinio mokymo centras. Čia bus sudarytos sąlygos rengti aukštos kvalifikacijos darbuotojus. Centre numatoma vykdyti beveik visų vairuotojų kategorijų vairuotojų mokymą, vairuotojų, vežančių pavojingus krovinius, krautuvų operatorių mokymą.

Aikštelėje įrengta speciali plokštė, sujudanti tuo metu, kai per ją važiuoja automobilis.<br>Organizatorių nuotr.
Aikštelėje įrengta speciali plokštė, sujudanti tuo metu, kai per ją važiuoja automobilis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:12 PM

Praktinio mokymo centras įkurtas daugiau nei 6 hektarų teritorijoje, apie pusę jos užima praktinio vairavimo mokymo aikštelės specialiems vairavimo įgūdžiams lavinti. Įrengtos dvi slidžios dirbtinės dangos trasos, šiuo metu tokios trasos Baltijos šalyse įrengtos tik Panevėžyje. Jose mokysis važinėti ne tik lengvųjų automobilių, bet ir krovininių automobilių bei autobusų vairuotojai. Būsimi vairuotojai galės įgyti reikalingų įgūdžių automobilius valdyti esant sudėtingoms situacijoms, o jau dirbantys – patobulinti įgūdžius.

Naujose trasose bus galima mokytis bet kuriuo metų laiku. Įrengta speciali nuokalnė. Dalis jos paviršiaus padengta specialia derva ir nuolat drėkinama vandeniu. Taip sukuriama pati slidžiausia danga – šlapio ledo imitacija. Vandens purkštuvai sukurs netikėtas kliūtis – kelyje. Tokiu būdu imituojamos vairavimo sąlygos, prilygstančios šlapiam sniegui ar kelio apledėjimui.

Aikštelėje įrengta speciali plokštė, sujudanti tuo metu, kai per ją važiuoja automobilis. Sumėtytą mašiną reikia ne tik suvaldyti, bet ir išvengti staiga atsirandančių vandens kliūčių – fontanų, sukuriančių kompaktišką iki 4 m aukščio vandens sieną. Vairuotojai šioje zonoje galės atlikti įvairius stabdymo pratimus, esant įvairiems transporto priemonės greičiams, esant įvairioms kliūtims, skirtingai kelio dangai.

Krautuvų vairuotojams įrengtos uždaros ir atviros pakrautuvų vairuotojų praktinio mokymo patalpos, kuriose sumontuota reikalinga įranga, parinkti įvairių krovinių tipų pavyzdžiai.

Centre sukurtos puikios mokymosi sąlygos, įsigyta nauja šiuolaikinė kompiuterinė technika bei sandėlio įranga.

Centre bus galima praktikuotis su naujomis mokomosiomis transporto priemonėmis: krovininiais automobiliais su puspriekabėmis ir priekabomis, autobusais, lengvaisiais automobiliais, krautuvais, traktoriais. Taip pat kompiuteriniu vairavimo treniruokliu.

Šiame praktinio mokymo centre mokysis ne tik Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centro moksleiviai, į jį vairuotojus tobulintis galės siųsti visos Klaipėdos regiono mokymo įstaigos, verslo įmonės, mokytis vairuoti taip pat galės miesto ir rajono gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.