Kaimynų pyktis virto karu: vilnietė bijo grįžti namo

„Aš bijau statyti automobilį aikštelėje prie namo, nes nežinau, ką rasiu ryte“, – sakė Viršuliškių rajone esančioje Šešuolių gatvėje gyvenanti Ugnė. Prie namo ji negali palikti mašinos, nes iš padangų išleidžiamas oras.

Šešuolių gatvės kieme jau ne pirmi metai galioja nerašytos taisyklės – jeigu pasistatei automobilį tau neva nepriklausančioje vietoje, rasi tuščią padangą.<br>D.Umbraso nuotr.
Šešuolių gatvės kieme jau ne pirmi metai galioja nerašytos taisyklės – jeigu pasistatei automobilį tau neva nepriklausančioje vietoje, rasi tuščią padangą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Gaučaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 27, 2016, 3:16 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:51 PM

Ugnė Šešuolių gatvėje gyvena jau kelerius metus, tačiau vos atsikrausčiusi suprato, kad namo kieme egzistuoja kažkokia niekam neaiški nerašyta tvarka.

Ją pažeidusieji randa automobilius tuščiomis padangomis arba pakeltais valytuvais.

Važiavo nuleista padanga

„Buvo keli skaudesni nutikimai. Šiame name jau gyvenau metus, kai ryte pastebėjau, kad kažkas išleido orą iš mano mašinos galinės padangos. To nepastebėjau.

Tik važiuojant keliu kažkoks vyras pradėjo mojuoti ir sakyti, kad važiuoju tuščia padanga“, – pasakojo Ugnė.

Tą kartą niekdarys ne tik išleido orą, bet ir sugadino ventilį.

Merginą dar ir iškeikė

Ugnė prisiminė dar vieną atvejį, kuris jai sukėlė nemažai streso. „Buvo penktadienis, grįžau iš darbo apie 20 ar 21 val. Aikštelėje buvo daug tuščių vietų, todėl pastačiau automobilį visai netoli namo.

Šeštadienį ryte išvažiavau į darbą ir pajutau, kad kažkas negerai. Iš karto sustojau. Kadangi prieš dieną buvau pasikeitusi padangas, labai susinervinau pamačiusi, kad oras iš padangos vėl išleistas“, – kalbėjo mergina.

Pati ji nemokėjo pasikeisti padangos, tad pasikvietė draugą.

Jiems tvarkant automobilį sustojo kažkokia moteris ir Ugnę bei jos draugą pradėjo koneveikti, aiškinti, kad mergina mašiną palieka „ne vietoje“.

„Kai pirmą kartą nuleido padangą, vienas kaimynas pasakojo, kad čia kaimynai taip daro, kai užimi jų automobilių stovėjimo vietą. Jiems tai įprasta, ir mes neva turėtume su tuo susitaikyti.

Tačiau visų butų gyventojai turi teisę statyti automobilį, kur nori, nes čia nėra jokių išpirktų vietų. Tiesiog yra bjaurūs kaimynai, kurie taip elgiasi“, – pasakojo mergina.

Pataria tartis su kaimynais

„Sostinei“ apsilankius Šešuolių gatvės namo, kuriame gyvena mergina, kieme skirtingose vietose stovėjo du automobiliai tuščiomis padangomis – vieno buvo nuleista priekinė padanga, kito – galinė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius teigė, kad šiemet Šešuolių gatvės gyventojai dėl nuleistų ar kitaip sugadintų padangų į policiją nesikreipė.

„Tačiau dėl tokių atvejų į policiją šiemet kreiptasi 153 kartus“, – sakė P. Radvilavičius. Padangas nuleidinėjantiems ar kitaip gadinantiems asmenims gali būti pritaikyta atsakomybė – viešieji darbai, areštas arba bauda nuo 28 iki 86 eurų.

„Patartina turtą apdrausti arba susitarti su geranoriškai nusiteikusiais kaimynais bendromis pastangomis saugoti savo turtą – taip lengviau rasti liudininkų, galinčių pastebėti piktavalius“, – sakė P.Radvilavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: antrajame ture – G. Nausėda ir I. Šimonytė