Beviltiška plėtra: planuojama įrengti dar tris „Statyk ir važiuok“ aikšteles

Nors vairuotojai itin retai naudojasi „Statyk ir važiuok“ stovėjimo aikštelėmis, savivaldybė planuoja įkurti dar tris.

Prieš savaitę Žvėryne įrengtoje aikštelėje stovėjo vos trys automobiliai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prieš savaitę Žvėryne įrengtoje aikštelėje stovėjo vos trys automobiliai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Feb 17, 2018, 2:06 PM

Savivaldybei jau pusmetį „Statyk ir važiuok“ aikštelės – vieni nuostoliai, tačiau ji  pranešė, kad šiemet ketina įrengti dar tris.

„Statyk ir važiuok“ stovėjimo aikštelėmis siekiama vairuotojus paskatinti iš automobilių persėsti į miesto transportą. Gyventojai, pasistatę automobilį vienoje iš šiuo metu veikiančių aikštelių ir sumokėję 2 eurus, gali visą dieną važinėti miesto autobusais ir troleibusais.

Tačiau vilniečių tokia galimybė kol kas nedomina. Pernai liepą pradėjusios veikti aikštelės vis dar pustuštės.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė teigė, kad nuo liepos iki sausio vidurio aikštelėmis pasinaudota iš viso 1736 kartus.

Aikštelėmis per dieną pasinaudoja vidutiniškai 8 automobiliai. Tai labai mažai, turint galvoje, kokios didelės parkavimo bėdos egzistuoja miesto centre ir miegamuosiuose rajonuose.

Vairuotojai skundžiasi, kad aikštelės yra nepatogiose vietose ir kelionė naudojantis jomis netampa patogesnė, greitesnė ar pigesnė.

„Mes stebime situaciją dėl užimtumo ir svarstome, ką daryti. Vis dėlto tai ilgalaikis projektas, kurį, tikimės, paskatins šiemet įvyksiantis rekordinis miesto transporto atsinaujinimas – bus įsigyta 250 naujų autobusų ir 41 naujas troleibusas“, – sakė M.Bielinytė.

Pasak jos, kol kas nėra patvirtinta, kuriose Vilniaus vietose atsiras šiemet planuojamos dar trys stovėjimo aikštelės.

„Statyk ir važiuok“ aikštelės atidarytos pernai liepą. Tuo metu buvo teigiama, kad, jų užimtumui pasiekus 50 procentų, projektas turėtų atsipirkti.

Šiuo metu, pasak M.Bielinytės, aikštelėms išlaikyti reikia 3 tūkst. eurų per mėnesį.

Tai reiškia, kad per šešis su puse mėnesio vieno automobilio sustojimas šiose aikštelėse savivaldybei kas kartą kainavo daugiau nei 11 eurų, neskaičiuojant pačios aikštelių įrangos, kuri atsiėjo dar 55 tūkst. eurų.

Tiesa, visos trys šiuo metu veikiančios aikštelės nėra naujos – anksčiau jos buvo tiesiog nemokamos, o nuo liepos – aptvertos ir apmokestintos.

Aikštelės yra įrengtos Sėlių gatvėje netoli Žvėryno žiedo, Ozo gatvėje netoli „Siemens“ arenos ir Ukmergės gatvėje netoli prekybos centro „Senukai“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.