Būsimiesiems vairuotojams – geros žinios iš „Regitros“

Netrukus norintieji įgyti teisę vairuoti automobilį ar motociklą galės padaryti tai dar paprasčiau ir pigiau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-12 12:26, atnaujinta 2018-02-12 22:33

Nuo liepos 1 dienos vairuotojus egzaminuojančioje įmonėje „Regitra“ įsigalios paprastesnės eismo dalyviams reikalingų teorinių žinių patikrinimo sąlygos.

Būsimieji vairuotojai teorijos egzaminą galės laikyti egzaminui pasiruošę savarankiškai, net ir neturėdami vidurinio išsilavinimo bei nebaigę teorijos mokymo kurso vairavimo mokykloje.

Taip atsivers kelias vienuoliktoje ar dvyliktoje klasėje tebesimokantiems jaunuoliams mokytis vairavimo teorijos savarankiškai ir vos sulaukus septyniolikos metų eiti laikyti egzamino į „Regitrą“ be papildomų pamokų vairavimo mokykloje.

Nebereiks teorijos mokytis mokykloje

Šiuo metu savarankiškai pasiruošus teorijos egzaminą leidžiama laikyti tik turint ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą (išskyrus suteikiant teisę vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius, kai vidurinio išsilavinimo nereikalaujama).

Todėl iki šiol jaunuoliai arba turėdavo laukti, kol pabaigs mokyklą arba lankyti brangiai kainuojančias pamokas vairavimo mokykloje.

Naujovė ypač aktuali būsimiesiems vairuotojams, norintiems mokytis praktinio vairavimo su šeimos nariu.

Mokytis su šeimos nariu leidžiama tik išlaikius teorijos egzaminą „Regitroje“.

Todėl nuo liepos 1 dienos pasikeitus teorijos egzamino sąlygoms, savarankiškai pasiruošus bus galima anksčiau ne tik laikyti teorijos egzaminą, bet ir pradėti mokytis praktinio vairavimo su šeimos nariu bei užbaigti privalomą kursą vairavimo mokykloje.

Vairuoti su šeimos nariais - visus metus

B kategorijos praktinio vairavimo leidžiama mokytis nuo 17 metų, o laikyti egzaminą „Regitroje“ – nuo 18 metų, todėl nevaržomai išlaikę teorijos egzaminą jaunuoliai galės net metus mokytis važinėti su tėvais ar broliais bei seserimis.

Tiesa, ši naujovė galioja tik būsimiesiems lengvųjų automobilių ir motociklų vairuotojams (A1, A2, A, B1 ar B).

Teisę vairuoti A1 ir B1 kategorijos transporto priemones galima įgyti nuo 16 metų, A2 ir B – nuo 18 metų, A – nuo 24 metų arba nuo 20 metų,turint dvejų metų A2 kategorijos transporto priemonių vairavimo stažą ir išlaikius praktikos egzaminą A kategorijos motociklu.

Vairuoti triračius, kurių galia didesnė kaip 15 kW, galima nuo 21 metų.

Šiemet iki birželio 10 dienos A1 kategorijos transporto priemonių teorijos ir praktikos egzaminus „Regitroje“ išlaikė 49 vairuotojai, A2 – 103, A – 438, B – 15 tūkst. 132 vairuotojai.

Išlaikius egzaminus ir įgijus teisę vairuoti A1 kategorijos transporto priemones, taip pat suteikiama ir teisė vairuoti AM kategorijos transporto priemones, įgijus A2 – AM ir A1, įgijus A – AM, A1 ir A2, o įgijus B – AM ir B1 kategorijų transporto priemones.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.