Kauniečius gąsdinęs ir skundęs „betmenas“ pats įkliuvo policijai

Kitus eismo dalyvius pasišovęs išauklėti kaunietis Deividas dabar pats turi rimtų problemų.

„Betmenu“ pramintas kaunietis sugalvojo auklėti kitus vairuotojus, tačiau pats tapo pažeidėju.<br>P.Mantauto nuotr.
„Betmenu“ pramintas kaunietis sugalvojo auklėti kitus vairuotojus, tačiau pats tapo pažeidėju.<br>P.Mantauto nuotr.
„Betmenu“ pramintas kaunietis sugalvojo auklėti kitus vairuotojus, tačiau pats tapo pažeidėju.<br>Vlado Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
„Betmenu“ pramintas kaunietis sugalvojo auklėti kitus vairuotojus, tačiau pats tapo pažeidėju.<br>Vlado Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulius Rinkevičius

Mar 7, 2016, 5:48 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:32 AM

Policiją užvertęs gausybe įrašų apie tikrus ar menamus Kauno vairuotojų pažeidimus vaikinas pareigūnams pateikė įrašą, kuriame užfiksavo, kaip pats pravažiuodamas nulaužia kito automobilio veidrodėlį ir pabėga iš įvykio vietos.

Už pabėgimą iš eismo įvykio vietos vairuotojams numatyta 868 – 1448 eurų bauda su teisės vairuot atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Kauno vairuotojams šis vaikinas buvo tapęs tikru galvos skausmu, mat vaizdo registratoriumi fiksuodavo bet kurį jam įtarimą sukėlusį automobilį, o kartais, vairuotojų teigimu, pats provokuodavo kitus prasižengti.

Kalba apie provokacijas

Vaizdo įrašus Deividas siųsdavo policijos pareigūnams. Taip pat nevengdavo apie pažeidimus pranešti ir telefonu.

Nors fiksuoti kitų eismo dalyvių pažeidimus yra pilietiško elgesio pavyzdys, patys kauniečiai socialinio tinklapio „Kur stovi policija Kaune“ paskyroje apie šio vairuotojo elgesį atsiliepia itin neigiamai.

Diskusijoje minima, kad „betmenas“ pats provokuodavo kitus vairuotojus: mirksėdavo šviesomis, spaudavo garsinį signalą, pavojingai manevruodavo.

Tačiau viename iš paskutinių pareigūnams siųstų vaizdo siužetų kaunietis įamžino eismo įvykį, kurio kaltininku pats ir tapo.

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas sakė, kad įraše puikiai matyti, kaip pradėdamas lenkimą vaikinas kliudė šalikelėje stovinčio automobilio veidrodėlį.

Skambino pačiam viršininkui

Tačiau kaltinimų už pabėgimą iš įvykio vietos „betmenui“ policija nutarė nepareikšti.

Šį kartą jam teks atsakyti tik už kitam eismo dalyviui padarytą žalą, mat, pasak D.Česnausko, atsitrenkęs į veidrodėlį Deividas paskambino ir pranešė apie įvykį. Tačiau tai taip pat prieštarauja taisyklėms, nes po eismo įvykio būtina tuoj pat sustoti ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją arba sulaukti policijos ekipažo.

Prašymo atidėti administracinės bylos nagrinėjimą policija nėra gavusi, todėl sprendimas turėtų būti skelbiamas kovo 9 d.

Apie tai, kad minėtą dieną negalės dalyvauti bylos nagrinėjime kaunietis telefonu nusprendė pranešti pačiam D. Česnauskui. Tačiau iš policijos viršininko gavo standartinį atsakymą – dėl galimybės atidėti nagrinėjimą turi kreiptis raštu.

Pirmadienio rytą tokio prašymo Kauno kelių policijos valdyba dar nebuvo gavusi.

„Jei vairuotojas neatvyks, byla bus išnagrinėta jam nedalyvaujant. Aš jam tai ir paaiškinau“, – komentavo pašnekovas.

Informacijos apie tai, ar dėl paties kauniečio elgesio į policiją kreipėsi kiti vairuotojai D. Česnauskis nepateikė.

Kol kas Deividui išduotas laikinasis vairuotojo pažymėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.