Rusai iš proto kraustosi savaip: gatvėse rieda auksinės „Lados“

Automobilio aptraukimas blizgančia aukso spalvos plėvele traukia aplinkinių dėmesį ir sukuria apgaulingą prabangos įspūdį. Tokia technikos puošyba sparčiai populiarėja.

Bene labiausiai žinomas „auksinis“ Renato Arifulino „Lada Granta“ sedanas.<br>Gennady Grachev/Flickr.com nuotr.
Bene labiausiai žinomas „auksinis“ Renato Arifulino „Lada Granta“ sedanas.<br>Gennady Grachev/Flickr.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2016, 3:00 PM, atnaujinta May 10, 2017, 8:21 PM

Tiesa, jei lietuviai tokiems projektams linkę rinktis prabangius modelius, BMW X6 ar „Audi Q7“, tai kaimyninėje Rusijoje pasitaiko ir gerokai originalesnių variantų.

Bene įdomiausias pasirinkimas yra „Lada“ markės automobiliai. Turbūt labiausiai žinomas yra Maskvos gyventojo Renato Arifulino „Granta“ modelis.

Rusų televizijos programai „Dorozhnyye voyny“ vyras pasakojo norėjęs išsiskirti gatvėje, taip pat seniai svajojęs apie aukso spalvos kėbulą.

Išskirtinio projekto autorius sakė, kad užsiima tik rusiškais automobiliais. Anot jo, vietos gamintojų mašinos palieka daugiau laisvės kūrybai.

Visgi net ir gimtojoje šalyje R. Arifulino auksinį „Granta“ sedaną technikos entuziastai vertino toli gražu ne vien teigiamai.

Vyras pasakojo sulaukdavęs itin daug dėmesio. Būdavo net žmonių, kuris metę viską, ką laikė rankose, nustebę rodydavo į mašiną.

Galbūt tas pernelyg didelis susidomėjimas jam galiausiai pabodo, nes prieš dvejus metus internete plačiai pasklido skelbimas, kuriame už auksinę „Lada Granta“ buvo prašoma 2 mln. rublių (29 tūkst. eurų).

Kiek mažesnę sumą, 920 tūkst. rublių (13 tūkst. eurų) už savo kūrinį tikėjosi gauti „Lada Priora“ savininkas.

Greta aukso spalva blizgančio kėbulo šis automobilis taip pat turėjo žemesnę važiuoklę, į viršų pakeliamas priekines duris ir galingą garso sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.