Kliuvo nutukusiems pareigūnams: vienus atleido, kitiems – įspėjimai

Policijos pareigūnai, kurie nesugeba numesti svorio iki reikiamos ribos, turi būti atleisti iš pareigų. Taip skeliama Tadžikistano vidaus reikalų ministro išleistame įsakyme.

Tadžikistane atleidžiami sveikatingumo normas netelpantį viršsvorį turintys policijos pareigūnai.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tadžikistane atleidžiami sveikatingumo normas netelpantį viršsvorį turintys policijos pareigūnai.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 10:33 PM

Kaip praneša portalas news.tj, šis nutarimas palietė beveik šimtą apkūnių šalies policininkų, kuriems buvo skirti įspėjimai.

Tuo metu daugiau nei 10 kelių policijos pareigūnų buvo atleisti iš darbo, nes jų ūgio ir svorio santykis viršijo  tarptautiniais standartais nustatytą sveikatingumo normą.

Įspėjimų skyrimas motyvuojamas tuo, kad dėl pernelyg didelio svorio sumažėja pareigūnų darbingumas. Vidaus reikalų ministerijos atstovai spaudai skelbė, kad tokiems asmenims rekomenduojama per dieną nubėgti 5 kilometrus ir daryti kitus pratimus.

Pareigūnams, kuriems buvo skirti įspėjimai, reikia numesti nuo 5 iki 20 kilogramų.

Kolesa.kz portalas priminė, kad apie galimybę atleisti viršsvorio turinčius pareigūnus jau senokai diskutuojama ir Kazachstane. Tokiems policininkams buvo siūloma savanoriškai išeiti iš darbo dar prieš 2012 metais vykusį atestavimą, tačiau vėl šios kalbos nutilo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.