Baisi nelaimė automobilyje: itin keistomis aplinkybėmis žuvo vaikinas

Bandymas pasiekti bagažinėje padėtą teniso raketę baigėsi 16-mečio vaikino mirtimi. Jis skambino pagalbos telefonu ir prašė padėti, tačiau po šešių valandų jaunuolis buvo rastas negyvas mokyklos stovėjimo aikštelėje, savo automobilio bagažinėje.

 Apvirtusios sėdynės mirtinai prispaudė vaikiną.<br> AFP ir gamintojo nuotr.
 Apvirtusios sėdynės mirtinai prispaudė vaikiną.<br> AFP ir gamintojo nuotr.
 Apvirtusios sėdynės mirtinai prispaudė vaikiną.<br>Gamintojo nuotr.
 Apvirtusios sėdynės mirtinai prispaudė vaikiną.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 12:32 PM

Jį ištiko kankinanti mirtis – pareigūnų duomenimis, automobilio sėdynių supaustas vaikinas užduso.

Apvirto automobilio sėdynė

Tokia baisi tragedija antradienį sukrėtė JAV, Ohajo valstiją, Sinsinačio miestą. Į Ohajo „Seven Hills“ vidurinę mokyklą atvažiavęs žaisti teniso 16-metis Kyle'as Plushas pateko į sunkiai įsivaizduojamą situaciją.

Bandydamas nuo trečios „Honda Odyssey“ sėdynių eilės lenktis į bagažinę ir pasiimti savo teniso priemones, vaikinas kartu su sėdyne virto ir buvo taip prispaustas, kad negalėjo išsivaduoti, rašo „Cincinnati Enquirer“.

Suspaustas tarp bagažinės durų ir sėdynės bei kabėdamas žemyn galva vaikinas dar sugebėjo paskambinti pagalbos numeriu 911, salone paliktą savo „iPhone“ telefoną aktyvavęs per valdymo balsu asistentą „Siri“.

Kaip atskleidė pareigūnai, jis gelbėtojams skambino du kartus ir abu kartus jis bei operatoriai vienas kitą labai prastai girdėjo. „Aš negirdžiu jūsų, – K.Plushas sakė per pirmąjį skambutį. – Esu „Seven Hills“. Aš čia numirsiu“. 

Operatorė jį vos girdėjo, bet galiausiai suprato, kas nutiko ir išsiuntė pareigūnus į mokyklos aikštelę. Tačiau po 10 minučių atvykę pareigūnai vaikino nepastebėjo. 

Kaip paaiškėjo iš pareigūnų tarpusavio skambučių, jiems šis pagalbos skambutis pasirodė keistas bei kilo minčių, kad jis gali būti tik išdaiga. Vietos pareigūnas sakė aikštelėje matęs tik vieną vienatūrį, bet jame įstrigusio vaikino nepastebėjo.

Perdavė jautrią žinutę mamai

Po 19 minučių, pareigūnams dar būnant vietoje, K.Plushas dar kartą paskambino 911, tik šįkart atsiliepė kitas operatorius. 

„Aš turbūt neturiu daug likusio laiko, – sakė vaikinas. – Tik pasakykite mano mamai, kad ją myliu, jei mirsiu. Tai nėra juokelis.“

Jis taip pat pasakė esantis auksinės spalvos „Honda Odyssey“ automobilyje. Tačiau keisčiausia, kad operatorius šios informacijos taip ir neperdavė pareigūnams.

Vakare, praėjus maždaug penkioms valandoms, K.Plusho tėvams paskambino jo klasės draugas ir pranešė, kad vaikinas neatėjo į teniso užsiėmimą. 

Šeima pagal sūnaus telefoną atsekė, kad jis yra mokyklos aikštelėje ir dar po valandos K.Plusho tėvas rado jį mašinoje nebegyvą.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai ir medikai nebegalėjo niekuo padėti, sėdynės prispaustas vaikinas buvo uždusęs.

Iki nelaimės – vienas žingsnis

Kaip išbandė vietos žurnalistai, iki tokios nelaimės „Honda Odyssey“ automobilyje – vos vienas žingsnis.

Šis modelis turi trečią sėdynių eilę, kuri susilanksto atgal, į gilią ertmę bagažinėje. Kartu lenkiasi ir sėdynės atlošas, ir sėdimoji dalis, o sėdynę sulanksčius sėdimosios dalies apačia tampa lygiu pagrindu erdviam krovinių skyriui.

Tačiau, kaip paaiškėjo, tinkamai neužtvirtintas sėdynės užraktas gali pastūmėti į baisią tragediją.

„Enquirer“ žurnalistas pamėgino atsirėmęs keliu į tokio pat 2004-ųjų modelio galinių sėdynių atlošą siekti daikto bagažinėje. Kai sėdynė buvo tinkamai užfiksuota, ji nė kiek nejudėjo. 

Bet jei užraktas, leidžiantis sėdynę sulankstyti, nėra iki galo užfiksuotas, žurnalistas sėdynę galėjo lengvai paversti. Jų vertinimu, toks judesys galėjo pastumti sėdynę, o sunki metalinė konstrukcija prispaudė žmogų lyg sumuštinyje.

„Honda“ atstovas Chrisas Martinas tvirtino, kad 2004-ųjų „Honda Odyssey“ nebuvo atšauktas dėl sėdynių, o K.Plusho automobilyje buvo pašalinti visi gamintojo defektai.

Atgal sulankstomas trečiosios eilės sėdynes „Honda“ išrado dar devintajame dešimtmetyje ir tokia įranga iki šiol naudojama daugumoje didelių vienatūrių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.