Miškininkai suarė kelią į sodybą – ligonio negali pasiekti net medikai

Įdomi situacija Šilmėžių kaime Šilutės rajone. Čia keliai ne tvarkomi, o tiesiog lėkščiuojami ar išariami. „Šilokarčemai“ papasakojusi savo istoriją moteris niekaip negalėjo suvokti tokio miškininkų elgesio.

 Taip buvo sugadintas kelias.<br> Skaitytojos/silokarcema.lt nuotr.
 Taip buvo sugadintas kelias.<br> Skaitytojos/silokarcema.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 12:56 PM

Pirmiausia istorija ir nuotraukomis Iveta pasidalijo socialiniame tinklapyje. Ji rašė: „Šitaip dirba Šilutės girininkija. Važiuoji namo ir randi užartą kelią (servitutinį) iki pat namų. Jų motyvas – kad nevežtų šiukšlių į mišką ir keturračiai nevažinėtų. Ir kaip reikia pasiekti namus, kur gyvena 90 metų močiutė, kuriai reikia ir pas daktarus nuvažiuoti (greitoji neprivažiuoja)? Kreiptasi visur. Pasako, kad mes nieko negalime padėti – neturime tokios technikos sutvarkyti šiam keliui, atsiprašome“.

Tame kaime gyvenanti Gražina supykusi Šilutės miškininkus ir šaraškinų kontora išvadino, mat moteris nebuvo girdėjusi apie tokius kelių „tvarkymo“ ypatumus.

„Lapkričio 16 d. kelias buvo sugadintas – išlėkščiavo, kad juo nevažiuotų keturračiais. Paskui dar sakė, kad kažkas neva veža į mišką šiukšles. Ir nuo jų reikia apsisaugoti. Graudu. Kelias buvo ir taip prastas. Prieš trejetą metų seniūnija šiek tiek jį sutvarkė. Per kurį laiką kelias susivažinėjo ir pasidarė išvažiuojamas.

Ir patys savo jėgomis jį tvarkėme. O dabar. Įsivaizduokite, reikia išvažiuoti pas daktarus ir to padaryti negalime. Mano mama po operacijos. Jai onkologinė liga. Ji netransportuojama. Medikai turi atvykti į namus statyti lašelinių. Norėjo atvažiuoti ir gydytojas. Bet mūsų negali pasiekti“, – kalbėjo pašnekovė. Pasak jos, ji pati skambino Valstybinės miškų urėdijos Šilutės regiono padalinio vadovui, o šis tik pareiškė, kad tų kelių turi šimtais kilometrų, kuriuos reikia tvarkyti, ir tikrai nespės ir neprisimins kiekvieno.

Pasižadėjo sutvarkyti

„Kiek buvo girininkų, niekada jokių panašių problemų neatsirado. Atsirado naujas girininkas ir sugalvojo... Išlėkščiavo. Juk miškas visų. Nesuprantu tokios politikos“, – dėstė moteris. Anot jos, tas kelias 26 metus kėlė aistras.

„Kažkaip sutvarkydavo jį. Tuoj miškininkai važiuoja savo miškovežiais ar džipais. Išmala. Kai miškininkai aparia kelius, o netvarko... Nesuvokiama. Paskambinusi Gečui po pokalbio juos šaraškinų kontora išvadinau, nes nesuprantu tokių darbų“, – atviravo Gražina.

Pats Šilutės regiono padalinio vadovas Romas Gečas teigė, kad ten daroma priešgaisrinė juosta ir kerta dalį kelio.

„Dėl kelių kasdien skambina 4–5 žmonės. Nebespėjame tų kelių žiūrėti. Ne kelininkai esame, o miškininkai“, – teigė R.Gečas. Jis tvirtino, kad sugadinta kelio atkarpa nėra koks geras ir žvyruotas kelias. Bet jį žadėjo sutvarkyti lapkričio 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.