„Driftininkas“, bandęs išsisukti nuo atsakomybės, jos neišvengė: išsidirbinėjimai aikštelėje BMW vairuotojui atsirūgo

2023 m. spalio 13 d. apie 23 val. 8 min. sostinės Mamoničių g., automobilio BMW vairuotojas, įvažiavęs į prekybos bazės stovėjimo aikštelę, pradėjo manevruoti, tyčia akseleruodamas, t. y. sukeldamas BMW variklio apsukas ir sukiodamas vairą, privertė savo automobilį slysti į šonus ir apsisukti aplink savo ašį, keldamas pavojų eismo bei žmonių saugumui.

„Driftininkas“, bandęs išsisukti nuo atsakomybės, jos neišvengė.<br>Asociatyvi Kauno AVPK/video stop kadrų nuotr.
„Driftininkas“, bandęs išsisukti nuo atsakomybės, jos neišvengė.<br>Asociatyvi Kauno AVPK/video stop kadrų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Apr 16, 2024, 3:54 PM, atnaujinta Apr 16, 2024, 3:56 PM

Vairuotojas buvo sustabdytas kelių policijos pareigūnų vykdomų priemonių metu. Paaiškėjo, kad BMW vairavęs vyras neturi teisės vairuoti transporto priemones. Už šiurkštų KET pažeidimą jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d.

Kadangi šis pažeidimas buvo padarytas iš chuliganiškų paskatų, jam buvo paskirta administracinė nuobauda – 500 eurų bauda bei administracinio poveikio priemonė – specialiosios teisės atėmimas (teisės vairuoti transporto priemones) 15 mėnesių.

Tačiau vyras su paskirta nuobauda nesutiko ir su skundu kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Skunde jis nurodė, kad automobilį vairavo ir „driftino“ ne jis, o kitas asmuo, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas 2024 m. sausio 24 d. Vilniaus apskr. policijos nutarimą paliko nepakeistą ir šių metų kovo 29 d. BMW vairuotojo apeliacinio skundo netenkino.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs administracinėn atsakomybėn patraukto asmens apeliacinį skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo 2024 m. sausio 24 d. nutarties, apeliacinio skundo taip pat netenkino – administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės, ne kartą keitė savo parodymus, bandė suklaidinti teismą, nurodydamas vis kitą vairavusį ir KET pažeidimą padariusį asmenį.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai tokiems pažeidėjams primena, kad savo vairavimo įgūdžius ekstremaliose situacijose tobulintųsi tik tam skirtose ir tam pritaikytose aikštelėse. Taip pat įspėja, kad tokios priemonės bus vykdomos ir ateityje, o pažeidėjai neišvengs atsakomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.