Lietuvoje pristatytas talpusis universalas „Honda Civic Tourer“

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Honda“ atstovybėje „Nippon Auto“ pristatytas naujausias japonų modelis - „Civic Tourer“ universalas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 13, 2014, 8:55 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:55 AM

Magiškos nuotaikos gaubiamame vakarėlyje dėmesio sulaukė ne tik naujasis modelis, bet ir jį pristačiusios mažosios šokėjos. Viena jaunoji balerina nutraukė automobilį slėpusį raudoną audeklą, o iš bagažinės iššoko dar per dvidešimt mergaičių.

Tiesa, tai pavyko pasitelkus iliuzionistų triuką ir svarbią automobilio savybę - į bagažinę labai lengva įlįsti pro saloną.

"Nippon Auto" pardavimo vadovas Ignas Daublys tvirtino, kad būtent talpumas turėtų būti svarbiausias šio modelio koziris. Pasak jo, šiuo metu Lietuvoje naujų automobilių pirkėjai pirmenybę teikia visureigiui "Honda CR-V", tačiau "Civic Tourer" taip pat turėtų tikti ieškantiems praktiškumo.

Lietuvoje naujasis universalas kainuos nuo 63 tūkst. 890 litų.

Gamintojas vairuotojus erzino beveik metus. Šis modelis debiutavo rudenį vykusioje Frankfurto automobilių parodoje, tačiau tik dabar pasiekė salonus visoje Europoje.

Modelio dizainas neleidžia suabejoti, kad tai „Honda“ kūrinys. Jo priekis atrodo taip pat, kaip ir „Civic“ hečbekas, o gale stogo linija beveik susilieja su apatiniu langų kraštu, taip sukurdama labai ilgo ir žemo automobilio įspūdį.

Specialiai Europos rinkai sukurtas modelis turi beveik trečdaliu didesnę bagažinę, nei hečbekas. Jos talpa siekia 624 litrus, o nulenkus užpakalines sėdynes padidėja net iki 1 tūkst. 668 litrų.

Tokia erdvė kroviniams – viena iš didžiausių tarp visų tiesioginių konkurentų, tokių kaip „Toyota Auris“ universalas ar „Škoda Rapid Spaceback“. Tiesa, „Peugeot 308 SW” gali pasigirti šiek tiek didesne bagažine (660 litrų).

Tačiau „Civic Tourer“ galima patogiai sutalpinti nestandartinių išmatavimų krovinį, nes sėdynių padėtį galima keisti praktiškai neribotai.

Prireikus galinės sėdynės vienu judesiu sugula ir suformuoja lygų su bagažine paviršių krovinių vežti. Kitu atveju galinių sėdynių sėdimos dalys gali būti užlenkiamos aukštyn iki atlošų ir tuomet jau pačiame salone, tiesiog už vairuotojo nugaros galima vežti didelių gabaritų daiktus, netgi dviratį.

Kaip ir „Honda Jazz“, „Civic Tourer“ iš kitų automobilių išsiskiria labai žemomis ir lygiomis grindimis gale. Ši savybė leidžia puikiai išnaudoti „Honda“ patentuotą „Magic Seat“ galinių sėdynių sistemą.

Jeigu ketinama vežti krovinių prisikrovus iki pat lubų, tam atvejui skirtas specialus keleivių saloną ir bagažo skyrių skiriantis plieninis tinklas.

Kur slypi tokios salono erdvės paslaptis? Viena jų - “Civic Tourer” pritaikyta ta pat unikali degalų bako forma, kaip ir hečbeke. Degalų montuojamas ne po galinėmis sėdynėmis, kaip absoliučioje daugumoje kitų automobilių, bet po priekinėmis.

„Civic Tourer“ už anksčiau išleistą hečbeko versiją bus ilgesnis 23,5 cm, kiti išmatavimai liks tokie patys.

Iš pradžių naująjį modelį planuojama siūlyti su 1,6 litro „i D-TEC“ 120 AG 300 Nm dyzeliniu varikliu ir 1,8 litro “i V-TEC” 142 AG 174 Nm benzininiu varikliu, mechanine arba automatine greičių dėže. Abu varikliai jau naudojami ir kituose „Honda“ modeliuose. Dyzeliniu varikliu varomas modelis iki 100 km/val turėtų įsibėgėti per 10,1 sekundės, o benzininiu – per 9,2 sek.

Šiame modelyje pirmą kartą tokios klasės automobilyje siūlomi adaptyvūs galiniai amortizatoriai (ADS). Jų stangrumas, priklausomai nuo vairuotojo pamėgto stiliaus, mygtuko paspaudimu gali būti reguliuojamas trimis režimais: komfortiškas, normalus ir dinamiškas. Šie amortizatoriai bus užsakomi kaip papildoma įranga.

Vairuotojo ir keleivių saugumui šiame modelyje įdiegtas elektroninių saugumo priemonių paketas „Driver Assistance Safety Pack“.

Honda Civic Tourer“ gaminamas „Honda“ gamykloje Svindone, Didžiojoje Britanijoje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.