„Volkswagen“ nemalonumų turi ir Kinijoje

Vokietijos automobilių koncernas „Volkswagen“ atšaukia 2 tūkst. automobilių Kinijoje, kilus skandalui dėl sukčiavimo teršalų emisijomis, informuoja BBC.

„Volkswagen“ atšaukia beveik 2 tūkst. automobilių Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Volkswagen“ atšaukia beveik 2 tūkst. automobilių Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2015, 7:00 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:09 PM

Šalies Aplinkos ministerija taip pat paskelbė tyrimą dėl VW automobilių, parduotų Kinijoje.

Rugsėjo viduryje koncernas VW buvo apkaltintas naudojęs įrangą, leidusią manipuliuoti testų metu registruojamais į aplinką išmetamų teršalų kiekiais. JAV aplinkosaugos agentūra nustatė „Audi A3“, „Jetta“, „Beetle“, „Golf“ ir „Passat“ modeliuose įrangą, įjungiančią filtrus testų, kurių metu buvo nustatomi išmetamųjų dujų rodikliai, metu ir išjungiančią juos, kai automobiliai veikia įprastu režimu.

Tad tikrasis VW dyzelinių automobilių išmetamų nuodingų dujų kiekis buvo daug didesnis, nei rodė testų rezultatai.

Automobilių gamintoja „nuoširdžiai atsiprašė“ Kinijos vartotojų.

VW atšaukia 1950 automobilių, daugiausia į Kiniją įvežtų „Tiguan“ modelių, – tai tik maža dalis visų VW automobilių, kuriuos įsiveža šalis.

Tačiau analitikai tvirtina, kad automobiliai atšaukiami itin netinkamu metu didžiausiai pasaulyje automobilių gamintojai.

„VW modelių pardavimai ir taip silpni šiais metais, daugiausia dėl bendro Kinijos ūkio sulėtėjimo, – sakė Šanchajuje įsikūrusios tyrimų įmonės „Automotive Foresight“ atstovas Jalas Džangas (Yale Zhang). – Jeigu po kilusio skandalo VW modelių pardavimai ir toliau mažės, tokia situacija tik dar labiau apsunkins jų pozicijas pasaulinėse rinkose“.

Kai praėjusį mėnesį koncerno pagamintuose automobiliuose buvo aptikta programinė įranga, leidusi manipuliuoti testų metu registruojamais į aplinką išmetamų teršalų kiekiais, koncernas paskyrė naują generalinį direktorių ir pirmininką, pradėjo tyrimą. Tačiau praėjusią savaitę naujasis VW pirmininkas Hansas Dyteris Pėčas (Hans Dieter Poetsch) perspėjo, kad prireiks „šiek tiek laiko“, kol bus rasti atsakymai.

VW atidėjo 6,5 mlrd. eurų padengti skandalo išlaidas, tačiau, kai kurių ekspertų įsitikinimu, galutinė išlaidų suma bus daug didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.