BMW pristatė sezono naujienas – kelionėms bet kokiomis sąlygomis ir miestui

Lietuvoje jau netrukus prasidės motociklų sezonas – į gatves išjudės tūkstančiai dvirates transporto priemones pamėgusių vairuotojų. „BMW Motorrad“ artėjančiam sezonui paruošė ne vieną naujovę, kuri sudomins tiek mobilumo mieste, tiek ilgų kelionių gerbėjus.

BMW F 850 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 850 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW C 400 X.<br>Gamintojo nuotr.
BMW C 400 X.<br>Gamintojo nuotr.
BMW C 400 X.<br>Gamintojo nuotr.
BMW C 400 X.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 750 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 750 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 750 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 750 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 850 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW F 850 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW G 310 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW G 310 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW G 310 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW G 310 GS.<br>Gamintojo nuotr.
BMW K 1600 B.<br>Gamintojo nuotr.
BMW K 1600 B.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 2:54 PM

GS F serijos modeliai

Nuo pat pasirodymo 2007-aisiais GS F serijos modeliai laikomi puikiais kelionės kompanionais.

Jie lengvai valdomi ant asfalto, žvyro, tačiau nebaisu važiuoti ir į visišką bekelę.

2018-ųjų pavasarį BMW pristatė visiškai naują GS seriją. Skelbiama, kad ji buvo tobulinta 10 metų.

Kaip ir ankstesnieji modeliai, naujieji F 750 GS ir F 850 GS orientuoti į tuos pačius klientus – ieškančius patogaus ir ekonomiško motociklo neaukšta sėdyne, kuris gali pasiūlyti pakankamai galios ir užtikrintas važiavimo savybes bet kokiame kelyje.

Pagrindinis kūrėjų tikslas tobulinant motociklus buvo padidinti galią bei sukimo momentą ir sumažinti degalų sąnaudas.

2 cilindrų 853 kubinių centimetrų variklis F 750 GS motocikle pasiekia 77 AG, o F 850 GS – 95 AG galią. Gamintojas tikina, kad naujojo variklio garsas dabar malonesnis, o vibracijų kiekis – mažesnis.

Vairuojant GS F serijos motociklą, galima rinktis lietaus arba gatvės važiavimo režimą – integruotos išmanios elektroninės sistemos tuomet sureguliuoja stabdžių ABS bei stabilumo kontrolės ASC darbą.

Įsigyjant motociklą, galima pasirinkti papildomus režimus, kurie pritaiko elektroninių sistemų veikimą dinamiškam važiavimui ar judėjimui bekele.

Standartinėje motociklų įrangoje tai pat yra LED artimųjų bei tolimųjų šviesų žibintai, o papildomai siūloma beraktė sistema, pavarų perjungimo asistentas ir kitos.

Pirmą kartą tokios klasės motociklo papildomos įrangos sąraše yra išmaniojo įrenginio jungiamumo sistema su spalvotu TFT ekranu, kurio funkcijos suteikia vairuotojams galimybę saugiai ir nepervargstant mėgautis kiekviena kelione.

Ekrane galima matyti išmaniojo telefono informaciją, o naudojant specialią programėlę – įrašyti savo maršrutus, matyti kelionės trukmę, greitį ir kitus duomenis.

Prie originalaus BMW šalmo galima prijungti išmanųjį telefoną ir važiuojant klausytis muzikos, kalbėti laisvų rankų įranga, o navigacijos programos duomenis matyti TFT ekrane.

Naujausių F 750 GS kaina Lietuvoje – nuo 9 800 eurų, o F 850 GS – nuo 12 200 eurų.

Svarbus gamos papildymas

BMW skelbia, kad G 310 GS motociklo įrengimai sumontuoti taip, kad juos patogiai pasiektų paties įvairiausio ūgio žmonės, o net 180 milimetrų spyruoklių eiga užtikrina patogų važiavimą bet kokiame kelyje.

Motocikle montuojamas 1 cilindro 313 kubinių centimetrų variklis, o dėl unikalios jo pozicijos inžinieriams pavyko gerokai pažeminti masės centrą.

Gamintojo duomenimis, 34 AG  ir 28 Nm pasiekiantis variklis yra itin ekonomiškas – naudoja 3,33 l/100 km degalų ir atitinka „Euro IV“ standartą. Didžiausias motociklo greitis – 143 km/val.

Standartinėje motociklo įrangoje yra stabdžių antiblokavimo ABS sistema bei bagažo krepšys, o papildomai galima įsigyti daugybę įvairiose kelionėse naudingų aksesuarų.

Šio modelio kaina mūsų rinkoje prasideda nuo 5 780 eurų.

Patogiam susisiekimui mieste

Galimybė greitai ir patogiai judėti mieste tampa vis aktualesne kiekvieną dieną – ją turėtų suteikti naujasis BMW motoroleris C 400 X.

Pirmą kartą C 400 X gali būti prijungtas prie išmaniojo telefono – šio funkcijos kontroliuojamos naudojant sistemą TFT ekrane. Jį taip pat galima įkrauti specialioje išmaniajam telefonui pritaikytoje daiktadėžėje.

Motoroleryje montuojami LED artimųjų šviesų žibintai. Standartinėje įrangoje taip pat yra ABS bei ASC sistemos, kurios užtikrina vairuotojo saugumą įvairiomis sąlygomis.

Motoroleryje montuojamas 350 kubinių centimetrų variklis, pasiekiantis 34 AG ir 35 Nm.

Jis atitinka „Euro IV“ emisijų standartą ir leidžia išvystyti didžiausią 139 km/val. greitį. Kelionei paruoštas pilnu degalų baku motoroleris sveria 204 kilogramus, o jo sėdynės aukštis – 775 milimetrai.

Transportas ilgoms kelionėms

BMW  skelbia, kad K 1600 jokia kelionė nėra per ilga. Jame sumontuotas šešių cilindrų variklis išvysto 160 AG ir 175 Nm. 70 proc. sukimo momento pasiekiama varikliui sukantis 1 500 aps./min. greičiu.

Tokia trauka leidžia įsibėgėti iki didesnio nei 200 km/val. greičio, o 17 colių skersmens ratlankiai su modernia amortizatorių sistema turėtų užtikrinti komfortą važiuojant ne tik greitkeliais, bet ir siaurais regioniniais keliais.

K 1600 B su pilnu degalų baku sveria 336 kilogramus, o užlipti įvairaus ūgio vairuotojams ant jo lengva dėl 780 milimetrų aukščio sėdėjimo pozicijos. Papildomai gali būti užsakoma dar plonesnė sėdynė, kurios aukštis nuo žemės – 750 milimetrų.

Motociklas turi greičio palaikymo kontrolę, o vairuotojui ir keleiviui gali būti sumontuoti patogūs pakojai, leidžiantys atsipalaiduoti ilgos kelionės metu.

5 colių skersmens ryškiame ekrane atvaizduojama navigacijos sistema yra optimizuota naudojimui motociklo vairuotojui, o žemėlapiai atnaujinami nemokamai.

Šiame motocikle taip pat sumontuoti garsiakalbiai, apsauga nuo pariedėjimo atgal pajudant įkalnėje bei daiktadėžės. Šio modelio kaina prasideda nuo 22 900 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.