„Volkswagen“ Australijoje sumokės iki 87 mln. JAV dolerių dėl „dyzelgeito“ skandalo

„Volkswagen“ sutiko sumokėti iki 127 mln. Australijos dolerių (87 mln. JAV dolerių), kad būtų išspręsti reikalavimai pagal Australijoje pateiktą grupinį ieškinį dėl 2015 metais kilusio „dyzelgeito“ skandalo, pirmadienį patvirtino Vokietijos automobilių gamintoja.

„Volkswagen“ pareiškime nurodė, kad taikos sutartyje neprisiėmė atsakomybės.<br>T.Bauro nuotr.
„Volkswagen“ pareiškime nurodė, kad taikos sutartyje neprisiėmė atsakomybės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2019, 2:32 PM

Apie susitarimą Sidnėjaus federaliniame teisme pranešė advokatų kontora „Maurice Blackburn“, o susitarimą dar turi patvirtinti teisėjas.

„Volkswagen“ sumokės nuo 87 mln iki 127 mln. Australijos dolerių, atsižvelgiant į tai, kiek iš 100 tūkst. Australijoje parduotų dyzelinių „Volkswagen“, „Audi“ ir „Skoda“ savininkų prisijungs prie grupinio ieškinio, pažymėjo vyriausiasis įmonės advokatas Julianas Schimmelis (Džulianas Šimelis).

„Volkswagen“ pareiškime nurodė, kad taikos sutartyje neprisiėmė atsakomybės.

Bendrovė taip pat sutiko padengti ieškovų teisines išlaidas, kurios dar nėra įvertintos.

„Volkswagen“ jau yra sumokėjusi 30 mlrd. eurų baudų ir kompensacijų visame pasaulyje, kai paaiškėjo, kad pagal dydį tik bendrovei „Toyota“ nusileidžianti automobilių gamintoja dyzelinu varomose transporto priemonėse įdiegė programinę įrangą, skirtą suklastoti duomenis per išmetamųjų teršalų bandymus.

„Volkswagen“ gegužę pranešė atidėjusi 1 mlrd. eurų galimoms teisinėms rizikoms, susijusioms su „dyzelgeito“ skandalu.

Vienas iš ieškovų ir „Volkswagen“ markės automobilio savininkas Alisteris Daltonas (Alaisteris Daltonas) teigė, kad buvo pasiektas geras susitarimas.

„Manau, visi turėtų būti patenkinti tuo, kaip viskas pažengė į priekį ir koks rezultatas pasiektas“, – žurnalistams teigė A. Daltonas.

Kita ieškovė, Robyn Richardson, vairuojanti automobilį „Audi“, teigė pajutusi palengvėjimą. „Tai buvo ilgas kelias. Tai buvo vingiuotas kelias. Buvo daug pakilimų ir nuosmukių, kalbant apie nuveiktus darbus ir reikalavimais teisininkų komandai“, – teigė R. Richardson.

„Volkswagen“ patvirtino artėjanti prie dar vieno susitarimo, kurį sudarys su Australijos konkurencijos ir prekybos priežiūros tarnyba – Konkurencijos ir vartotojų komisija. Informacijos apie šį susitarimą neskelbiama.

„Volkswagen“ vertina susitarimus kaip dar vieną žingsnį įveikiant dyzelino problemą“, – sakoma bendrovės pranešime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.