Rekonstruotos Žiemos uosto krantinės, nutiesti geležinkelio ir pokraniniai keliai

Baigiantis metams užbaigta trijų Žiemos uosto krantinių rekonstrukcija. Šios investicijos prisidės prie uosto teikiamų paslaugų kokybės bei efektyvumo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Klaipėdos jūrų uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos jūrų uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 10:43 AM

„Per šiuos metus iš viso uoste jau rekonstravome apie 1 200 metrų uosto krantinių. Vienas iš stambesnių užbaigtų projektų – rekonstruotos Žiemos uosto krantinės, kurios visiškai paruoštos krovai. Kaip žinome, Žiemos uostas turi seną istoriją. Uostelio krantinės buvo ypač prastos būklės, tad buvo būtina jas sutvarkyti“, – teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Įgyvendinant projektą rekonstruotos krantinės, demontuoti ir naujai nutiesti geležinkelio ir pokraniniai keliai. Sutvarkyta daugiau kaip 5 500 kv. metrų dangų, inžineriniai tinklai. Uosto direkcijos investicijos į šių krantinių rekonstrukciją siekė 7,8 mln. eurų (įskaitant PVM), rašoma pranešime.

Po atliktos krantinių, jų dangų rekonstrukcijos išaugs krovos darbų atlikimo bei krovinių sandėliavimo kokybė. Naujai nutiesti geležinkelio ir pokraniniai keliai leis stabiliai ir saugiai vykdyti generalinių ir birių krovinių krovą, sako KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Anot jo, pati įmonė investavo, kad būtų panaikinti visi senieji lietaus nuotekų išleistuvai, atnaujinti ir įrengti du lietaus nuotekų valymo įrenginiai, kurie užtikrins, kad visos paviršinio vandens nuotekos išeitų išvalytos. Uosto poreikiams skirta nauja geriamojo vandens tiekimo linija, vandens kolonėlės pagerins laivams tiekiamo geriamo vandens kokybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.