Kauniečiui „CityBee“ programėlė apkartino dieną: įspėja apie papildomą mokestį

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį gavo skaitytojo pranešimą apie „CityBee“ galimai paslėptus mokesčius. Vyras teigia, kad panaudojus automobilį ir pažiūrėjus kelionės išklotines, pastebėjo paskaičiuotą 7 eurų sumą už automobilio paėmimą ir palikimą mokamose zonose.

Vyras pastebėjo paskaičiuotą 7 eurų sumą už automobilio paėmimą ir palikimą mokamose zonose.<br>T. Bauro nuotr.
Vyras pastebėjo paskaičiuotą 7 eurų sumą už automobilio paėmimą ir palikimą mokamose zonose.<br>T. Bauro nuotr.
Vyras pastebėjo paskaičiuotą 7 eurų sumą už automobilio paėmimą ir palikimą mokamose zonose.<br>„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Vyras pastebėjo paskaičiuotą 7 eurų sumą už automobilio paėmimą ir palikimą mokamose zonose.<br>„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Čeponytė

Mar 21, 2023, 1:37 PM

„CityBee“ programėlės naudotojas įtūžo: nežinai ir moki

„Automobilių nuomos bendrovė „CityBee“ pradėjo slapčia apgaudinėti žmones. Kito paaiškinimo neturiu. Panaudojus automobilį ir pažiūrėjus kelionės išklotinės pastebėjau, kad buvo paskaičiuota 7 eurų suma už automobilio paėmimą ir palikimą mokamoje zonose. Oficialiai nuomojant automobilį tai nėra nurodoma“, – nuogąstavo vyras.

Portalo skaitytojas tikino, kad atsidarius programėlę yra tiksliai nenurodoma (programėlėje nepaspaudus raidelės „P“), jog automobilio paėmimas ir palikimas yra iš „CityBee“ mokamos zonos – automobilių nuomotojams tenka susimokėti 2 eurus už automobilio paėmimą ir 5 eurus už jo pastatymą.

„Pavyzdžiui, Kaune tik miesto centre ir aplink jį yra nemokamos zonos, o visur šalia centro (kur anksčiau nieko nekainuodavo) automobilio pastatymas kainuoja 5 eurus.

Mes palikome Mastaičiuose ir buvo paskaičiuoti 5 eurai už automobilio palikimą, ko oficialiai nuomojantis ir ieškant automobilio programėlė nerodo. Tai yra, žmogui nežinant, jie apgauna ir priskaičiuoja paslėptus 5 eurus už pastatymą ir 2 eurus už paėmimą“, – apie savo karčius patyrimus pasakojo programėle nusivylęs vyras.

Vyrui susisiekus su automobilių nuomos bendrove „CityBee“, buvo nurodyta, kad mokestis skaičiuojamas ir už „CityBee“ mokamas zonas, o tai pamatyti galima tik paspaudus „P“ raidelę. Kaip pasakojo programėlės naudotojas, paspaudus minėtą raidę, atsiranda eurų ženkleliai, parodantys, kad visos aikštelės Kauno rajone yra mokamos.

„Jei nežinai, tai ir moki. O kadangi mokėjimai visada atliekami automatiškai iš kortelės, tikėtina, kad ilgai ir nepastebėsi, kad susimoki gerokai daugiau. Tai yra nekas kita, kaip tik tikslingas apgaudinėjimas ir neparodymas – paslaugos kainos slėpimas“, – tvirtino vyriškis.

„CityBee“ tikina, kad programėlėje viskas nurodoma aiškiai

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl situacijos išsiaiškinimo susisiekė su automobilių nuomos bendrovės „CityBee“ atstovais, kurie patikino, jog programėlėje galima rasti visą reikiamą informaciją apie automobilių statymo zonas, taikomus mokesčius ir kitus svarbius dalykus dar prieš pradedant savąją kelionę.

„Norime priminti, kad „CityBee“ programėlėje galima rasti visą informaciją apie automobilių parkavimo zonas, susipažinti su aktualiomis zonomis ir taikomais mokesčiais dar prieš pradedant savo kelionę. Programėlėje tereikia paspausti ant P raide pažymėtos ikonos. Verta atkreipti dėmesį, kad didžiojoje dalyje zonų automobilius galima palikti nemokamai.

Visi klientai prieš pradėdami naudotis mūsų paslaugomis, privalo susipažinti su „CityBee“ naudojimosi taisyklėmis, kuriose nurodyta, kad kai kurios parkavimo zonos yra mokamos ir klientas, norėdamas jose palikti automobilį, įsipareigoja sumokėti nustatytą mokestį.

Taip pat periodiškai informuojame klientus apie pokyčius, susijusius su parkavimo zonomis ir jose taikomais mokesčiais tiek programėlėje, tiek naujienlaiškiuose“, – aiškino „CityBee“ komunikacijos vadovė Baltijos šalims Justina Matuliauskienė.

Nušvietė situaciją apie taikomus papildomus mokesčius

J. Matuliauskienė paaiškino, kad visose geltona zona pažymėtose vietose paliekamiems „CityBee“ automobiliams yra taikomas papildomas mokestis, kuris rezervacijos pabaigoje yra pridedamas prie bendros kelionės kainos.

Jei klientas nusprendžia palikti automobilį apmokestintoje zonoje, prieš užbaigdamas rezervaciją programėlėje yra įspėjamas papildomu pranešimu apie tai, kad toje zonoje yra taikomas nurodytas papildomas mokestis.

„Kai kuriose zonose automobilių paklausa yra mažesnė, jie stovi ilgesnį laiką nei įprasta, tačiau, įvertinę į dalies klientų poreikius, ieškome sprendimų, kurie leistų šių zonų nepanaikinti. Atsižvelgiant į tai, mums tenka skirti papildomus resursus tam, kad automobiliai būtų pervežami į populiaresnes miestų zonas, kuriose dalijimosi automobilių paklausa yra didesnė.

Papildomo mokesčio įvedimas už „CityBee“ automobilio palikimą geltona spalva pažymėtose zonose mums suteikia galimybę efektyviau valdyti automobilių parką ir paslaugos prieinamumą klientams“, – detalizavo J. Matuliauskienė.

„CityBee“ komunikacijos vadovė Baltijos šalims ragino klientą, turint papildomų klausimų, susisiekti su „CityBee“ klientų aptarnavimo centru, kuris sutinka atsakyti į visus ramybės neduodančius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.