Šiauliuose brangstant rinkliavai už automobilių stovėjimą, meras atkerta – to nori patys gyventojai

Šiaulių centre keičiama automobilių parkavimo tvarka – ji daugumą miestiečių ir svečių privers plačiau praverti piniginę. Mokamo parkavimo zona ne tik plečiama, bet ir skirstoma į 3 kainų grupes. Vietiniai nemokamai galės statyti tik vieną mašiną.

Šiaulių mero teigimu, rinkliava didėja, nes to nori patys gyventojai.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių mero teigimu, rinkliava didėja, nes to nori patys gyventojai.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių mero teigimu, rinkliava didėja, nes to nori patys gyventojai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiaulių mero teigimu, rinkliava didėja, nes to nori patys gyventojai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 12:27 PM

Iki šiol centrinėje miesto dalyje rinkliava už automobilių parkavimą rūpinosi konkursą laimėjusi privati bendrovė, o nuo gegužės administravimas be konkurso patikėtas miestui pavaldžiai įmonei „Šiaulių gatvių apšvietimas“.

Miesto centrinė dalis padalinta į 3 zonas: žaliąją, geltonąją ir raudonąją. Automobilio parkavimas jose kainuos atitinkamai 10, 20 ir 30 centų už 20 minučių, o mėnesinis bilietas – 20, 25 ir 40 eurų.

„Šiaulių gatvių apšvietimo“ įmonė įrengs naujus parkomatus, bet neturės savo mobiliosios programėlės, tad už kiekvieną mokėjimą naudojantis programėle teks mokėti 5–20 centų aptarnavimo mokestį. Be to, programėlės šeimininkams kapsės ir 7 proc. nuo surinktos sumos.

Nuo gegužės iki 200 kvadratinių metrų patalpos ar būsto šeimininkas centre gaus leidimą vienai nemokamai vietai, o už antro automobilio parkavimą teks pirkti mėnesinį bilietą su 50 proc. nuolaida. Per metus tai kainuos papildomai 120, 150 arba 240 eurų.

Be to, miestiečiams savo automobilį leidžiama parkuoti jų namo kieme arba gatvėje, iš kurios yra įvažiavimas. Susizgribta, kad yra gatvių atkarpų, kuriose statyti automobilį draudžiama, bet pažadėta, jog problemos bus sprendžiamos keičiant tvarką.

Tiesa, šios naujovės nudžiugino garažų centrinėje miesto dalyje savininkus, nes neabejotinai augs ir jų paklausa, ir nuoma.

Tvirtinant šias naujoves paskutiniame šios kadencijos tarybos posėdyje ne vienas politikas žėrė kritiką, o Šiaulių meras Artūras Visockas pareiškė, kad pokyčiai – miestiečių prašymu.

Tą patį jis aiškino ir didinant mokestį už vaikų darželius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.