Baltarusijoje – automobilių deficitas, bandoma išsisukti su rusiškomis mašinomis: štai kiek už jas prašo

Šiuo metu Baltarusijoje automobilių pasirinkimas yra ribotas, o jų kainos per pastaruosius kelerius metus gerokai išaugo, rašo baltarusų portalas „Zerkalo“. Nepaisant to, kad šalyje atsirado naujų kiniškų automobilių markių, vartotojų paklausa viršija pardavėjų pasiūlymus.

Šiuo metu Baltarusijoje automobilių pasirinkimas yra ribotas, o jų kainos gerokai išaugo.<br>Yauheni Neviarouski/Unsplash nuotr.
Šiuo metu Baltarusijoje automobilių pasirinkimas yra ribotas, o jų kainos gerokai išaugo.<br>Yauheni Neviarouski/Unsplash nuotr.
Šiuo metu Baltarusijoje automobilių pasirinkimas yra ribotas, o jų kainos gerokai išaugo.<br>Mikita Tserakhau/Unsplash nuotr.
Šiuo metu Baltarusijoje automobilių pasirinkimas yra ribotas, o jų kainos gerokai išaugo.<br>Mikita Tserakhau/Unsplash nuotr.
„Lada Vesta SW Comfort“.<br>Gamintojų nuotr.
„Lada Vesta SW Comfort“.<br>Gamintojų nuotr.
„Lada Granta liftback“.<br>Gamintojų nuotr.
„Lada Granta liftback“.<br>Gamintojų nuotr.
„Niva Legend 3D“.<br>Gamintojų nuotr.
„Niva Legend 3D“.<br>Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-04-15 16:45

Pasidomėta, kokie naujų automobilių modeliai yra pigiausiai parduodami automobilių prekybos salonuose Baltarusijoje.

Tarp dešimties pigiausių parduodamų naujų automobilių yra kinų ir rusų markių automobiliai.

Kai kurie pardavėjai nurodo automobilių kainą, tačiau informuoja, kad mašinų sandelyje nėra ir pirkėjui teks palaukti, nes jos pristatomos pagal užsakymą.

Daugelis parduodamų automobilių buvo pagaminti dar paėjusiais metais, tačiau yra ir tokių, kuriuos nuo surinkimo linijos nuvežė arba dar tik nuveš šiemet.

Pigiausias parduodamas automobilis – „Lada Granta Liftback“. Kaina priklauso nuo įrangos, todėl galimi keli variantai: 38 500 rublių (beveik 14 tūkst. eurų), 39 400 rublių (kiek daugiau nei 14 tūkst. eurų), 40 500 rublių (apie 15 tūkst. eurų).

Trijų durų, penkiavietis visureigis „Niva Legend 3D“ kainuoja 40 000 rublių (virš 14 tūkst. eurų). Automobilis bus pagamintas 2023 m. Automobilis turės 1,7 litro benzininį variklį, visų varančiųjų ratų pavarą ir mechaninę pavarų dėžę.

Trečias pigiausias automobilis – „Geely Emgrand“. Standartinė šio sedano kaina – 49 200 rublių (apie 18 tūkst. eurų). Šis automobilis turi 1,5 litro benzininį variklį, priekinių varančiųjų ratų pavarą ir mechaninę pavarų dėžę.

Rusijoje gaminamas „Renault Logan Stepway“ yra trijų rūšių komplektacijos ir nuo to priklauso jo kaina – 50 900 rublių (daugiau 18 tūkst. eurų), 52 100 rublių (beveik 19 tūkst. eurų) ir 59 900 rublių (virš 21 tūkst. eurų). Įdomu, kad praėjusių metų gruodį mažiausia šio automobilio kaina buvo 44 900 rublių (kiek daugiau nei 16 tūkst. eurų) ir 54 800 rublių (beveik 20 tūkst. eurų) už tokį automobilį su gausesne komplektacija.

Kitas pigus automobilis – „Lada Vesta SW Comfort“. Benzinu varomas universalas turi 1,6 litro darbinio tūrio variklį, priekinius varomuosius ratus ir mechaninę pavarų dėžę. Jis kainuoja 52 500 rublių (kiek daugiau nei 19 tūkst. eurų).

Taip pat į pigiausių automobiliš sąrašą patenka šiais metais pagamintas visureigis „Niva Travel Comfort“. Jis parduodamas už 57 000 rublių (apie 20 tūkst. eurų). Automobilis turi 1,7 litro benzininį variklį, visų varančiųjų ratų pavarą ir mechaninę pavarų dėžę.

Standartinės komplektacijos krosoverį „Geely Coolray“ galima įsigyti už 62 815 rublių (apie 23 tūkst. eurų). Automobilis turi beveik 1,5 litro benzininį variklį, priekinių varančiųjų ratų pavarą ir automatinę pavarų dėžę.

Krosoveris „Lada XRAY Cross Luxe Prestige“ kainuoja 64 500 rublių (daugiau nei 23 tūkst. eurų). Automobilis turi 1,8 litro benzininį variklį, priekinių varančiųjų ratų pavarą ir mechaninę pavarų dėžę.

Pigiausių automobilių dešimtuką uždaro kiniškas krosoveris „Haval Jolion“ su 1,5 litro benzininiu varikliu, priekiniais varomaisiais ratais ir mechanine pavarų dėže. Jo kaina prasideda nuo 65 900 rublių (beveik 24 tūkst. eurų).

Parengta pagal portalą „Zerkalo“. Valiuta iš Baltarusijos rublių į eurus konvertuota „Google“ valiutos skaičiuokle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.