Pajūrio gelbėtojams poilsiautojų elgesys kelia pasibaisėjimą: neranda žodžių apibūdinti tokio elgesio

AB „Smiltynės perkėla“ rekordų per ilgąjį savaitgalį nesumušė, bet jos žmonės dirbo išsijuosę. Ne juokas per dieną perkelti 40 tūkst. keleivių. Gelbėtojai paplūdimiuose ieškojo pasiklydusių vaikų, išprašinėjo girtus asmenis, buvo gavusiųjų saulės smūgį, be to, puolė širšės ir vapsvos.

AB „Smiltynės perkėla“ rekordų per ilgąjį savaitgalį nesumušė, bet jos žmonės dirbo išsijuosę.<br>V.Balkūno nuotr.
AB „Smiltynės perkėla“ rekordų per ilgąjį savaitgalį nesumušė, bet jos žmonės dirbo išsijuosę.<br>V.Balkūno nuotr.
AB „Smiltynės perkėla“ rekordų per ilgąjį savaitgalį nesumušė, bet jos žmonės dirbo išsijuosę.<br>„Smiltynės perkėlos“ nuotr.
AB „Smiltynės perkėla“ rekordų per ilgąjį savaitgalį nesumušė, bet jos žmonės dirbo išsijuosę.<br>„Smiltynės perkėlos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dalia Bikauskaitė

Aug 17, 2023, 10:20 AM

„Net keista. Šiandien iš ryto atėjęs į darbą neradau nė vieno skundo“, – juokavo „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Anot jo, perkėlimų skaičiai tik šią vasarą didžiausi, bet ne bendrovės istorijoje. Visas tas dienas nuo penktadienio buvo perkeliama daugiau kaip 4 tūkst. automobilių.

Bet 2017–2018 metais yra buvę, kad per dieną perkeldavo jų daugiau kaip 5 tūkst. Rekordas yra buvęs 5,5 tūkst., o šį kartą daugiausia – 4,5 tūkst. automobilių.

Praėjusį penktadienį buvo didysis vykimas į Neringą – ten besikeliančių automobilių buvo 2,5 tūkst., o rugpjūčio 15 d. – didysis grįžimas – 2 500 automobilių.

„Visą dieną vyko judėjimas. Gerai, kad visi nelaukė paskutinės minutės, važiavo anksčiau, todėl milžiniškų eilių nebuvo. Linijoje dirbo 4 keltai“, – „Vakarų ekspresui“ sakė M. Čiakas.

Pasak jo, nustebino tai, kad tomis dienomis buvo labai daug keleivių. Šeštadienį ir sekmadienį, skaičiuojant ir Naujosios, ir Senosios perkėlų keleivius į abi pusės, jų buvo po 30 tūkst., o antradienį – 40 tūkst.

Antradienį iš ryto, apie 10 val., ir Naujojoje perkėloje prie bilietų kasų vienu metu buvo susidariusi apie 50 metrų ilgio eilė, kurios neliko 12 val.

Be to, šeštadienį ir sekmadienį uosto laivybos kanale vyko F2 vandens formulių pasaulio čempionato varžybos. Pasak M. Čiako, tomis dienomis į Senąją perkėlą buvo siunčiamas keltas „Baltija“ padaryti po porą reisų: ir prieš varžybas Senojoje perkėloje dirbo du keltai ir po jų kurį laiką.

„Smiltynės perkėlos“ vadovo teigimu, šiemet vasara nebloga: automobilių srautas sumažėjęs 3 proc., o keleivių srautas padidėjęs gal net 6 proc.

Be to, puolė širšės ir vapsvos

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo ir gelbėjimo tarnybos vadovo Aleksandro Siakki teigimu, automobilių kamščiai susidarė ne tik prie Smiltynės, bet ir prie Melnragės ir Gurulių pliažų. Jie nusidriekė nuo II Melnragės paplūdimio iki Melnragės tilto Liepojos gatvėje.

Paplūdimiuose nemažai poilsiautojų sugėlė širšės ir vapsvos. Vakar A. Siakki sakė, kad jau penkta diena, kai jos puola, o ypač vaikus.

Šeštadienį Girulių paplūdimyje gelbėtojams teko padėti 6–7 metų vaikams išlipti iš duobės. Tėvai tuo metu sėdėjo kavinėje. „Pagrindinė problema išlieka ta, kad tėvai neprižiūri vaikų, o deginasi, miega, „sėdi„ telefonuose“, – sakė gelbėjimo tarnybos vadovas A. Siakki.

Šeštadienį oro temperatūra buvo iki 23 laipsnių šilumos, tai nemažai poilsiautojų gėrė alkoholinius gėrimus, kai kuriuos teko išprašyti iš paplūdimių. Vyko vieno girto vyro paieškos, kuris buvo surastas tik po dviejų valandų už 1 kilometro nuo savo vietos paplūdimyje.

Rugpjūčio 15 d. paplūdimiuose oro temperatūra buvo iki 32 laipsnių šilumos, todėl nemažai žmonių patyrė sveikatos sutrikimų: buvo ir gavusiųjų šilumos smūgį, kai kuriems pakilo spaudimas. Nemažai poilsiautojų kreipėsi į medikus. Antrojoje Melnragėje antradienį, apie 19 val., vyras, eidamas asfaltu, tiesiog krito praradęs sąmonę, teko kviesti greitąją.

Rugpjūčio 15 d. Smiltynės paplūdimyje įvyko konfliktas: vyras smogė moteriai, teko kviesti policiją. Antradienį, pasak A. Siakki, buvo labai daug pasiklydusių vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.