„Volkswagen“ papasakojo savo planus: atnaujins ir lietuvių itin pamėgtą modelį

„Volkswagen“ atskleidė, kokius automobilius artimiausiais metais ruošiasi gaminti savo dvejose gamyklose Vokietijoje ir kokie modeliai netrukus pasirodys pardavimų salonuose, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Volkswagen“ atnaujins lietuvių mėgstamą „Golf“ modelį, o vėliau jis virs ir elektromobiliu.<br>Hannes Egler/Unsplash nuotr.
„Volkswagen“ atnaujins lietuvių mėgstamą „Golf“ modelį, o vėliau jis virs ir elektromobiliu.<br>Hannes Egler/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-06 15:29

Kiek netikėtai vokiečiai paskelbė, kad netrukus į gamybą paleis naujos kartos „Golf“ automobilį, kuris bus varomas tik elektra. Be to, jie parodys naują savo flagmaną, kurio darbinis pavadinimas kol kas yra „Trinity“. Netrukus pirkėjai galės įsigyti naują krosoverį varomą elektra, bet kol kas jo pavadinimas nebuvo atskleistas.

Vokiečiai automobiliams kuria visiškai naują platformą. Pirmieji ant jos pagaminti automobiliai prekyboje turėtų pasirodyti šio dešimtmečio pabaigoje, o pirmasis ir bus „Trinity“. Tai bus „Tesla Model 3“ konkurentas su daug naujausių technologijų.

Dabartinis aštuntas „Golf“ bus paskutinis su vidaus degimo varikliu. Naujas, jau devintos kartos, „Golf“ debiutuos 2028 metais ir bus varomas tik elektra. Dabartinės kartos „Golf“ kitais metais bus atnaujintas ir prekyboje išsilaikys dar penkerius metus.

Dar vokiečiai atskleidė, kad po trejų metų rinkoje debiutuos nedidelis padidinto pravažumo modelis varomas elektra. Visas dėmesys skiriamas tik elektra varomoms mašinoms, o modeliai su vidaus degimo varikliais gyvena savo paskutiniąsias kartas. Nauji įprastų automobilių modeliai Europos rinkai nebebus kuriami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.