Milijonai taksistų Rusijoje ruošiasi mesti tokį darbą, kaina piko valandomis augtų dešimt kartų

Rusijos savarankiškai dirbančių asmenų sąjunga paprašė ministro pirmininko Michailo Mišustino atleisti taksi vairuotojus, vairuojančius asmeninius automobilius, nuo privalomų kasdienių techninių ir medicininių apžiūrų. Priešingu atveju iki 2024 m. iš šios pramonės šakos pasitrauks iki 2 mln. taksi vairuotojų, t. y. daugiau nei pusė šiuo metu savarankiškai dirbančių taksistų.

Rinkos dalyviams jau dabar nerimą kelia taksi sektoriaus darbuotojų trūkumas.<br>Vadim Artyukhin/unsplash.com nuotr.
Rinkos dalyviams jau dabar nerimą kelia taksi sektoriaus darbuotojų trūkumas.<br>Vadim Artyukhin/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 6:37 PM

Jei iš rinkos dings tiek vairuotojų, taksi kelionių sumažės 90 proc., o vežimo kaina piko valandomis padidės 10–12 kartų, teigia sąjunga. Ji taip pat pažymėjo, kad fiziškai sudėtinga atlikti medicininius patikrinimus, o dėl išlaidų techniniams patikrinimams išlaidos viršija kasdienį vairuotojų uždarbį, tad reikalavimų laikymasis tampa neįmanomas.

Sąjunga atkreipia dėmesį, kad dauguma vairuotojų ir toliau dirba savarankiškai tik dėl užsitęsusio „parengiamojo etapo“: regionuose vis dar ruošiami teisės aktai, kurie leis taksistams registruotis į vieningą „Taksi“ sistemą, o įstatymo laikymosi patikrinimai ne visur pradėti, rašo "themoscowtimes.com".

Rinkos dalyviams jau dabar nerimą kelia taksi sektoriaus darbuotojų trūkumas. Gruodžio 17 d. Visuomeninė taksi plėtros taryba pasiūlė dvejus metus laikinai leisti migrantams dirbti taksi vairuotojais, siekiant kompensuoti galimą darbo jėgos nutekėjimą iš šio sektoriaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.