Autobusų ir troleibusų vairuotojai atskleidė, kaip keleiviai elgėsi per Naujuosius: anksčiau tekdavo būti ypač atsargiems

Sutikdami Naujuosius metus dalis kauniečių dirbo. Beveik 100 vyrų ir moterų vairavo miesto troleibusus ir autobusus. Vairuotojai atskleidė, kaip keleiviai elgėsi šiemet ir prieš metus.

Sutikdami Naujuosius metus dalis kauniečių dirbo. Beveik 100 vyrų ir moterų vairavo miesto troleibusus ir autobusus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sutikdami Naujuosius metus dalis kauniečių dirbo. Beveik 100 vyrų ir moterų vairavo miesto troleibusus ir autobusus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasitinkant 2023-iuosius T.Satavičiui teko vežti į Kauną atskridusius žmones.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasitinkant 2023-iuosius T.Satavičiui teko vežti į Kauną atskridusius žmones.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Zakaras Naujųjų metų naktį už darbą iš autobuso keleivių gavo ir saldainių.<br>R.Vilkelio nuotr.
T.Zakaras Naujųjų metų naktį už darbą iš autobuso keleivių gavo ir saldainių.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 4:11 PM, atnaujinta Jan 5, 2024, 4:12 PM

Gruodžio 31-osios vakare ir naktį 37-ąjį autobusą vairavo Tomas Zakaras. Šis autobusas važiuoja iš Šilainių iki Kauno pilies, suka per miesto centrą ir pasiekia Partizanų gatvę, paskui apsisukęs važiuoja atgal.

T.Zakaras sakė, kad vakare, apie 19 valandą, prasidėjo keleivių antplūdis.

„Moterys gražiomis šukuosenomis, makiažu ir puošniomis sukniomis po paltais bei kostiumus vilkintys vyrai važiavo į miesto arenose vykusius koncertus, teatrus. Buvo matyti, kad kai kurie jų seniai nėra važiavę autobusais ar troleibusais, nes nežinojo, kiek kainuoja bilietas, kokiu maršrutu vykstu, kada pasieksiu jiems reikiamą stotelę. Jie to klausinėjo ir manęs, ir kitų keleivių“, – pasakojo vairuotojas.

Vėliau iš miegamųjų rajonų žmonės pradėjo važiuoti į Senamiestį, matyt, Naujuosius sutiko Rotušės aikštėje, o po vidurnakčio – atgal į namus.

„Keleivių buvo daug, bet visi buvo nusiteikę geranoriškai, sveikino su Naujaisiais. Kiti eidami šaligatviu man važiuojant pro šalį mojavo. Buvo ir vienas kitas labiau apsvaigęs žmogus, bet jokių problemų jie nesukėlė“, – džiaugėsi T.Zakaras.

Vairuotojas iš kolegų buvo girdėjęs, kad kartais kauniečiai naujametę naktį tiesiog autobuse pradėdavo šaudyti fejerverkus.

„Fejerverkų šį kartą mieste buvo daug. Laimei, tokių „dovanų“ – kad jie būtų leidžiami autobuse, gauti neteko.

Keli keleiviai per langelį į kabiną įkišo saldainių, šokolado plytelių. Bet geriausia dovana buvo padėka už darbą. Išgirdęs gerus žodžius pajunti, kad net ir naktį dirbi ne be reikalo“, – pasakojo vairuotojas.

Namo T.Zakaras grįžo antrą valandą nakties, su artimaisiais pakėlė putojančio gėrimo taurę, o kitą dieną jau vėl sėdo prie autobuso vairo.

O autobuso vairuotojas Tomas Satavičius dirbo naujametę naktį pasitinkant 2023-iuosius.

Jam teko vairuoti 29-ojo maršruto autobusą, kuris vyksta iš Karmėlavoje esančio Kauno oro uosto Savanorių prospektu, per miesto centrą iki geležinkelio stoties.

Vyras pasakojo, kad prieš vidurnaktį atėjo į darbą ir su kolegomis sulaukė 24 valandos. Vieni kitus pasveikino paspausdami ranką ir sėdo prie autobusų vairo.

Pasiekęs Kauno oro uostą vairuotojas šiek tiek nustebo, nes į Kauną atskridusių ir į miesto centrą važiavusių žmonių ir tokiu metu buvo. Pakeliui į autobusą lipo ir daugiau keleivių.

„Naujametę naktį žmonės buvo linksmesni, malonesni nei eilinėmis dienomis“, – sakė T.Satavičius.

Vairuotojas pastebėjo, kad anksčiau po naujametės nakties vairuojant autobusą tekdavo būti ypač atsargiam.

„Įvairiausiose miesto vietose gyventojai fejerverkus šaudydavo jų dėžes pastatę tiesiog ant važiuojamosios kelio dalies. Reikėjo būti akylam, kad ant jų neužvažiuotum.

Pastaraisiais metais tokių reiškinių mažėja, žmonės darosi supratingesni, kultūringesni“, – tikino vairuotojas.

Prie vairo šventinę naktį sėdo daugiau vyrų

Greta Makūnaitė
Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovė

„Gruodžio 31-osios vakare, kaip ir paprastai, darbavosi 30 troleibusų ir 50 autobusų vairuotojų. Į darbą artėjant vidurnakčiui dar atėjo 11 vairuotojų, kurie vairavo papildomus 37-ojo ir 40-ojo maršrutų autobusus bei 1-ojo ir 11-ojo maršruto troleibusus.

Mūsų įmonėje autobusą vairuotoja tik viena moteris, daugiau yra troleibusų vairuotojų moterų. Naujųjų metų naktį važinėjo daugiau autobusų, todėl ir daugiau vairuotojų buvo vyrai.

Su incidentais ar nemaloniomis situacijomis šventinę naktį vairuotojai nesusidūrė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.