Kauniečiai: kaip per 30 minučių pasiekti kitą miesto galą autobusu?

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi moteris, teigdama, jog keliaujant miesto viešuoju transportu, sunku pasinaudoti 30 minučių nemokamu persėdimu. Jos teigimu, problemų kyla keliaujant tolimesnius atstumus, o vyresni gyventojai dažnai nespėja perlipti į kitą autobusą per numatytą laiką.

Kauniečiai: kaip per 30 minučių pasiekti kitą miesto galą autobusu?<br>R.Tenio/ "Kas vyksta Kaune" nuotr.
Kauniečiai: kaip per 30 minučių pasiekti kitą miesto galą autobusu?<br>R.Tenio/ "Kas vyksta Kaune" nuotr.
Kauniečiai: kaip per 30 minučių pasiekti kitą miesto galą autobusu?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauniečiai: kaip per 30 minučių pasiekti kitą miesto galą autobusu?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 9:11 AM

„Iš Vaidoto g. į Birželio 23-iosios g. transporto nėra. Aš jauna, aš sugalvojau, kaip padaryt. Bet vyresniems žmonėms tai čia sudėtinga gali būt. Tie centai susideda, susideda ir gaunasi nemaža suma. Kažkaip vėl gaunasi, kad pagerinam sąlygas gerai gyvenantiems.

Tranpsorto tikrai nėra, jis sumažintas. Savaitgaliais iš viso nešneku. Tas per pusvalandį „peršokt“, tai jis tikrai veikia tik važiuojant mažus atstumus, o ne į rajonus. Su „Žiogu“ dar matomas laikas kiek liko.

O kaip tiems, kurie vietoje perka? Gal verta padaryti dienos bilietus arba prailginti nemokamo persėdimo laiką?“ – teiravosi kaunietė Diana.

Esamos tvarkos keisti neketina

Nemokamo persėdimo galimybę ir situaciją mieste pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Keleivis turi teisę vieną kartą nemokamai persėsti į kitą Kauno viešojo transporto priemonę per 30 minučių nuo vienkartinio elektroninio bilieto pažymėjimo elektroniniu komposteriu arba mobiliąja programėle.

Optimalus 30 min. persėdimo laikas parinktas įvertinus kelionių laiko trukmę važiuojant įvairiomis kryptimis. Iš Panemunės važiuojant 3-uoju ar 54-uoju autobusų maršrutais Dainavos rajoną galima pasiekti be persėdimų“, – teigė jis.

Jo teigimu, tai nevienintelė galimybė keleiviams kelionės metu sutaupyti pinigų.

„Taip pat atkreipiame dėmesį, kad žymint el. bilietus galima sukaupti mėnesinio bilieto sumą (28 Eur arba su nuolaida 14 ar 5,60 Eur). Tokiu atveju iki mėnesio pabaigos pinigai iš el. bilieto kortelės nebenuskaitomi.

Šiuo metu keisti nusistovėjusios tvarkos nenumatoma“, – pridėjo M.Matusevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.