Vokietijos automobilių pramonės gigantas veržiasi diržus: nelieka privilegijų darbuotojams

„Volkswagen“ koncernas veržiasi diržus ir tai jau atsiliepia gamyklų darbuotojams, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Volkswagen“ koncernas veržiasi diržus.<br>dpa/picture-alliance/scanpix nuotr.
„Volkswagen“ koncernas veržiasi diržus.<br>dpa/picture-alliance/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 9:29 AM

Anksčiau tie, kurie norėjo daugiau uždirbti, galėdavo rinktis – mažiau atostogų ir didesnė alga. Dabar šios privilegijos, norintiems užsidirbti, nebeliks. Vietoj pinigų darbuotojai per metus turės šešiomis dienomis daugiau atostogų. Šis apribojimas galios trejus metus, rašo Vokietijos portalas „Ecuel.de“.

Anot profsąjungų, galimybe užsidirbti daugiau vietoje ilgesnių atostogų naudodavosi maždaug pusė visų „Volkswagen“ darbuotojų.

Profsąjungos išreiškė savo nusivylimą koncerno vadovų sprendimu, tačiau paskelbė, kad toks buvo susitarimas. Vietoje to, kad atleistų dalį darbuotojų, jie išsiderėjo privilegijų sumažinimą, tačiau išsaugotas darbo vietas.

Be to, koncernas nutarė 20 procentų sumažinti ir savo administracijos išlaikymo kaštus. Tai reiškia, kad dirbantiems administracijoje irgi bus sumažintos privilegijos arba dalis darbuotojų bus atleista.

Dar praėjusių metų pabaigoje „Volkswagen“ sakė, kad nesugeba tinkamai konkuruoti rinkoje dėl didelių savo automobilių kainų, todėl turi smarkiai mažinti išlaidas arba atleisti dalį darbuotojų.

Buvo įvardintos dvi konkurencijos sumažėjimo priežastys: dideli gamybos kaštai ir žemi gamybos pajėgumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.