Geros žinios vilniečiams: nauji troleibusai jau pakeliui

Labiau nei Nacionalinio stadiono statybų vilniečiai laukia naujų troleibusų, kurie pakeis senus „Škoda“ troleibusus. Pirmieji turėtų išvažiuoti jau vasarą. Nors tai jau naujos troleibusų eros pradžia, ne visi jie atvažiuos šiemet.

Geros žinios vilniečiams: nauji troleibusai jau pakeliui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geros žinios vilniečiams: nauji troleibusai jau pakeliui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geros žinios vilniečiams: nauji troleibusai jau pakeliui.<br>J.Stasevičiaus nuotr.
Geros žinios vilniečiams: nauji troleibusai jau pakeliui.<br>J.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Feb 22, 2024, 2:43 PM

Didelių pokyčių šiemet dar nepastebėsime. Nors nauji troleibusai ir pasieks Vilnių jau vasarą, jų bus tik 20. Didelė dalis naujų troleibusų šiemet į Lietuvą dar neatriedės.

„Šiuo metu esame pasirašę sutartį dėl 91 naujo troleibuso įsigijimo, planuojama, jog 2024 m. vasarą sostinės gatves pasieks 20 troleibusų. Pagal pasirašytą sutartį, likusieji 71 į Vilniaus gatves išvažiuos 2025 m. sausio-kovo mėnesiais ir užkeis didžiąją dalį senųjų troleibusų „SKODA“, – sako Vilniaus viešojo transporto atstovė, Rita Zinkevičė.

Nauji troleibusai tai Škoda 32Tr modelio žemagrindžiai troleibusai. Jie yra 12 metrų ilgio, riedantys autonomine eiga, galintys nuvažiuoti iki 20 km be kontaktinio tinklo. Troleibuse yra ir saugumo sistema – SOS ir A juostos mygtukai, fiksuojantys įvykius vaizdo įraše, apsauga nuo susidūrimų ir automatinis gaisro gesinimas.

Taip pat, troleibusas yra visiškai kondicionuojamas ir vėdinamas tiek keleivių salone, tiek vairuotojo kabinoje. Viešojo transporto priemonė yra pritaikyta ir individualių poreikių turintiems asmenims – troleibuse įrengta rampa, tvirtinimo diržai, specialūs mygtukai pranešti apie pagalbos poreikį. Troleibusas turi dviračių tvirtinimo įrangą, kuri leidžia vežti dviračius troleibuso salone.

VVT vis dar naudoja 160 „Škoda“ troleibusų, kurių amžiaus vidurkis – 31 metai. Bendras visų sostinės troleibusų amžiaus vidurkis dabar siekia apie 23 metus.

Planuojama, kad Vilnius iki 2026 metų atnaujins visą troleibusų parką, o vidutinis jų amžius sieks kiek daugiau nei dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.