Girto patrulio vairuojamoje mašinoje – du vaikai

32 metų širvintiškio policijos patrulio Roberto Juščiaus kelionę sekmadienio pavakare automobiliu nutraukė kolegos iš Ukmergės. Neblaivus pareigūnas su visa šeima atsidūrė policijos komisariate.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas”)

May 21, 2013, 8:36 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:56 AM

„Tai vis dėlto policija jį sustabdė. Įdomu, kur – kiek toli jis tokios būklės galėjo nuvažiuoti? Bandėme tą vyrą sulaikyti – norėjome atimti automobilio raktelius, prašėme niekur nevažiuoti ir perspėjome, kad skambinsime policijai.

Juk jis buvo toks girtas, kad net užmigo prie stalo, o pakilęs nuo jo pats sunkiai paėjo. Tačiau žmona nuvedė ir pati jį pasodino prie automobilio vairo”, – vakar „Lietuvos rytui” pasakojo vienos Širvintų rajono kavinės darbuotojai. Jie sekmadienio vakarą gerai įsidėmėjo vieną kavinėje apsilankiusią šeimą.

Vyras užsnūdo prie stalo

Jaunas vyras su žmona ir dviem vaikais į kavinę atvažiavo jau neblaivus ir agresyviai nusiteikęs.

Šeima čia užtruko apie pusvalandį – pavalgė, o vyras dar išgėrė ir bokalą alaus.

Rami ir tyli jo žmona pirmiausia į automobilį nunešė ir šalia vairuotojo į vaikišką kėdutę pasodino kūdikį, o ant galinės sėdynės pasodino ne vyresnį kaip trejų metų vaiką.

Tada moteris sugrįžo ir į automobilį nusivedė prie stalo užsnūsti jau spėjusį vyrą.

Sustabdyti nepavyko

Išvydę, jog girtutėlis vyras ketina vairuoti automobilį, kavinės darbuotojai ir keli lankytojai buvo priblokšti ir puolė pro duris jo sustabdyti.

Bet sutuoktinių pora jų prašymų ir perspėjimų nepaisė arba negirdėjo – tuo metu labai stipriai lijo.

Pasodintas prie vairo girtas R. Juščius nuosavu automobiliu „Opel Astra” pasuko į greitkelį Vilnius–Panevėžys.

Su kolegomis nebendravo

Nežinia, kur ir kiek laiko vyras dar būtų važiavęs, jei Ukmergės rajone, ties Vaitkuškio kaimu, jo nebūtų sustabdę policijos pareigūnai.

Ukmergės policininkai čia atskubėjo sulaukę ne vieno telefono skambučio apie greitkeliu važiuojantį galimai neblaivų vairuotoją.

Sustabdžius R. Juščiaus vairuojamą „Opel Astra”, vyresnis vaikas sėdėjo vairuotojui ant kelių, mažylis – šalia kėdutėje, o žmona – ant galinės sėdynės.

R. Juščius atsisakė pasitikrinti blaivumą ir duoti kokius nors paaiškinimus.

R. Juščius su žmona ir vaikais buvo pristatyti į Ukmergės policijos komisariatą, o jų automobilis nuvairuotas į saugomą aikštelę.

R. Juščiui už šį pasivažinėjimą gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkstančių litų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 2–3 metų laikotarpiui.

Manoma, kad jis bus atleistas iš policijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.