Kazlų Rūdos abiturientę pražudęs V. Lelešius buvo girtas

Kazlų Rūdą sukrėtusioje gimnazistės Rūtos Kazlauskaitės žūties istorijoje paaiškėjo naujų detalių. Nustatyta, kad į merginos vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“ atsitrenkęs 38 metų Kazlų Rūdos gyventojas Vaidas Lelešius tuo metu buvo neblaivus. Tai lrytas.lt patvirtino Marijampolės prokuroras Saulius Striauša.

Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė

Jul 17, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:44 PM

„Taip, V. Lelešius buvo neblaivus. Jo kraujyje rasta apie 2 promilės alkoholio, tai vidutinis girtumo laipsnis“, – lrytas.lt sakė prokuroras.

Nepaisant to, kad įtariamasis jau miręs, avarijos tyrimas tęsiamas toliau, laukiama jo rezultatų.

Apie tai, kad V. Lelešius galėjo būti neblaivus, praėjus mėnesiui po nelaimės pranešė lrytas.lt. Jį priėmęs medikas Leonidas Juodis patvirtino, kad atvežtas į ligoninę V. Lelešius atrodė įtartinai.

Merginos močiutė, kuri kartu su ja važiavo automobiliu, girdėjo, kai V. Lelešius medikui prisipažino gėręs brendžio.

Prienų pareigūnas tebeserga

Kazlų Rūdoje po nelaimės kilo pasipiktinimas policijos pareigūnų darbu. Žmonės atvirai reiškė nepasitenkinimą, kad V. Lelešius nebuvo surastas, o Kazlų Rūdos policijos pareigūnai teigė, kad jo ieškoti buvo pavesta kolegoms iš Prienų.

Dėl V. Lelešiaus pabėgimo buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas Prienų policijos komisariate. Tyrimas dar nėra baigtas. Jame minimi du pareigūnai. Vienam skirtas griežtas papeikimas, tačiau kitam bausmės vis nepavyksta paskirti.

„Nuo pat tyrimo pradžios pareigūnas serga, todėl negaliu pasakyti, kada jam bus skirta nuobauda“, – lrytas.lt teigė Alytaus policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotoja Ingrida Žūkaitė.

Pabėgo nuo konvojaus, vėliau pražudė merginą

Tragiška avarija, per kurią žuvo abiturientė, įvyko gegužės 30-osios vakarą, Paskutinio skambučio išvakarėse.

V. Lelešius, vairuodamas ne jam priklausantį „Mercedes-Benz“, kelyje Kazlų Rūda–Ąžuolų Būda rėžėsi į tokios pat markės automobilį, prie kurio vairo sėdėjo K. Griniaus gimnazijos dvyliktokė R. Kazlauskaitė.

Mergina mirė vežama į ligoninę. Kartu važiavusi jos 71 metų močiutė dėl sužalojimų išvežta į Kauno klinikas.

Į tą pačią gydymo įstaigą buvo nugabentas ir V. Lelešius. Vėliau jis buvo nuvežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. V. Lelešiaus gyvybė užgeso birželio 24 dieną.

Šių metų sausio mėnesį Prienų rajono teismo už sukčiavimą pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas V. Lelešius turėjo keliauti už grotų.

Nuteistasis iš pradžių bandė dangstytis liga, tačiau supratęs, kad kalėjimo išvengti nepavyks, iš Kazlų Rūdos kilęs V. Lelešius ėmė slapstytis. Prienų policijos komisariatas paskelbė jo paiešką.

Kovo mėnesį jį Kazlų Rūdos gatvėje sučiupo vietos policininkai. Apie sugautą bėglį buvo pranešta Prienų pareigūnams.

V. Lelešius konvojaus pareigūnų paprašė, kad jį nuvežtų į tėvų namus pasiimti jam būtinų vaistų, bet sugebėjo pasprukti. Jo tėvai nukreipė pareigūnų dėmesį, kad sūnus galėtų pabėgti.

Apie jo buvimo vietą policija neturėjo informacijos nuo kovo mėnesio iki lemtingo įvykio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.