Pareigūnai Kėdainiuose pričiupo eismo pažeidėjus

Kauno apskrities policijos patruliai surengė reidą Kėdainiuose.<br>Kauno VPK nuotr.
Kauno apskrities policijos patruliai surengė reidą Kėdainiuose.<br>Kauno VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-06 14:26, atnaujinta 2018-01-13 22:28

Ketvirtadienio vakarą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos (Kauno VPK) pareigūnai Kėdainiuose surengė miestiečiams netikėtą transporto priemonių ir jų vairuotojų patikrinimą. Viso patikrinta 113 transporto priemonių ir jų vairuotojų.

Nustatyti 2 vaikų vežimo automobiliuose tvarkos pažeidimai, 4 buvo neprisisegę diržų, 1 atvejis, kai nebuvo pateiktas galiojantis vairuotojo pažymėjimas. Taip pat nubausti ir 4 pėstieji, kurie važiuojamąją dalį kirto tam neskirtoje vietoje.

Pareigūnai vairuotojus, keleivius ir pėsčiuosius ne tik baudė, bet ir patarė bei priminė, kaip svarbu segėti saugos diržus, nevairuoti su pirštinėmis, dėvėti atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus, kad nė vienas neliktų nepastebėtas tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui.

Tačiau vakariniam patikrinimui artėjant į pabaigą, pareigūnų laukė „maloni“ staigmena – balta „Nissan Almera“, kuri Kėdainiuose, J. Basanavičiaus g., nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti.

Automobilis, kaip vėliau paaiškėjo, vairuojamas Kėdainių r. gyventojo (gimusio 1985 m.), netrukus pasivytas ir sustabdytas kelyje Jonava – Kėdainiai – Šėta. Vyriškis Kauno apskr. VPK KPV KPK pareigūnams pateikė automobilio dokumentus, tačiau galiojančio vairuotojo pažymėjimo nepateikė.

Paklaustas, kodėl nevykdė teisėto pareigūnų nurodymo sustoti, šis atsakė: „Įpratau nestot, kai mane pradėjo stabdyt. Ir apskritai, nebegalima jau ramiai net į parduotuvę nuvažiuoti“.

Kaip paaiškėjo, vairuotojas nebe pirmą kartą nepaklūsta teisėtiems pareigūnų nurodymams sustoti. Vyriškį Kauno apskr. VPK KPV KPK pareigūnai supažindino su pažeidimu ir surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, po kurio surašymo šis pareiškė daugiau nebevairuosiąs ir nuėjo.

Kadangi autotransporto priemonė buvo palikta be priežiūros, kėlė grėsmę eismo saugumui, buvo neužrakinta ir ja galėjo pasinaudoti tretieji asmenys, ji buvo priverstinai nutransportuota į saugojimo aikštelę.

Kauno VPK primena, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrityje šiais metasi jau žuvo 7 asmenys, dar 83 buvo sužeisti (pernai per visą vasario mėnesį žuvo 5 asmenys, 85 buvo sužeisti).

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.