Oficialu: ugniagesio šeimą pražudęs vairuotojas buvo girtas

Automobilio „Hyundai Galloper“ vairuotojo kraujyje nustatyta 1,68 promilės etilo alkoholio. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis.

Nustatyta, kad įtariamas avarijos kaltininkas buvo girtas.<br>lrytas.lt nuotr.
Nustatyta, kad įtariamas avarijos kaltininkas buvo girtas.<br>lrytas.lt nuotr.
Nustatyta, kad įtariamas avarijos kaltininkas buvo girtas.
Nustatyta, kad įtariamas avarijos kaltininkas buvo girtas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 21, 2015, 11:39 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 5:46 PM

Automobilio „Hyundai Galloper“ vairuotojo kraujyje nustatyta 1,68 promilės etilo alkoholio. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis.

Tiek išgėręs žmogus jau nebegali pasitikėti savo reakcija, suprastėja jo erdvės ir greičio suvokimas, toks vairuotojas gali pats nesuvokti, kokį pavojų kelia sau ir aplinkiniams.

Žuvo trys žmonės

Nelaimė nutiko spalio 10-ąją netoli Plungės. Jos metu žuvo trys vienos šeimos asmenys – tėvas, motina ir dukra, dar keturi buvo sunkiai sužaloti. Remiantis tyrimų rezultatais greičiausiai bus patvirtinta, kad avarijos kaltininkas yra ištisinę liniją kirtęs ir į priešpriešinio eismo juostą išvažiavęs „Hyundai Galloper“ vairuotojas.

Tuo metu BMW 520i, kurį vairavo ugniagesys R.Dargužas, stengdamasis išvengti susidūrimo, irgi metėsi į priešpriešinio eismo juostą, bet visureigis staiga grįžo atgal.

„Huyndai“ vairuotojui gresia kalėjimas iki 10 metų.

Iš BMW važiavusių keturių žmonių gyva liko tik 11 metų mergaitė. Mamos, tėčio ir sesės netekęs vaikas kurį laiką buvo ištiktas komos.

Buvo baustas

Visureigio vairuotojas prieš šešerius metus buvo baustas už eismo įvykį, kurį sukėlė būdamas neblaivus.

Nustatyta, kad abu vairuotojai leistino greičio – 90 kilometrų per valandą – neviršijo. Automobiliai susidūrė ne kaktomuša.

Manoma, kad avarija įvyko tuomet, kai abu bandė grįžti į savo eismo juostas, ir susidūrė kampais. Pasak vyriausiosios tyrėjos Ainos Skromanienės, liudytojai matė, kaip abi mašinos šiek tiek anksčiau lenkė automobilius, bet viskas buvo gerai, greičio jie neviršijo.

Tačiau tyrėjus domina tik tai, kas nutiko iki susidūrimo vietos iš abiejų pusių likus maždaug po du šimtus metrų. Kelias buvo tiesus, be pavojingų posūkių, tik su įkalnėmis ir nuokalnėmis, nelijo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.