Vairuotojų kartojami žiemiški mitai juokina kelininkus

Į Lietuvą pagaliau atkeliavo tikroji žiema – dalį šalies uždengė balta sniego skraistė. Eismo sąlygos nuo pat sekmadienio vakaro buvo sunkios, vairuotojai skundėsi nevalytais ir slidžiais keliais.

Ne visi vairuotojai pasiruošė žiemai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ne visi vairuotojai pasiruošė žiemai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto televizija“

2015-12-30 18:10, atnaujinta 2017-09-26 14:19

Automobilių kelių direkcijos direktoriaus Egidijaus Skrodenio toks vairuotojų pasipiktinimas nestebina, mat šį kartą netikėtai buvo užklupti ne kelininkai, o patys vairuotojai, nesugebėję tinkamai pasiruošti vairavimui žiemos metu.

„Kelininkai pasiruošę, nuo spalio mėnesio įvestas žiemos režimas, budėjimai, prevenciškas barstymas pradėti daryti, mechanizmai dirba. Padaryti taip, kad tiek žiemą, tiek vasarą keliai būtų vienodai švarūs – neįmanoma, tačiau kelininkai padaro viską, kas įmanoma“, – „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo E. Skrodenis.

Pasak jo, dauguma vairuotojų neįvertina ir nepriima žiemos su visais jos išbandymais. Norima važiuoti taip pat, lyg būtų vasara, ko pasekoje ir įvyksta dauguma eismo įvykių. Maža to, lietuviai dar nesupranta, kad žiema yra natūralus gamtos reiškinys, o kelininkai šiuo atveju turėtų tik padėti vairuotojams pergyventi šį sezoną.

Žiemą keliuose barstoma druska lietuviai taip pat mėgsta piktintis, esą ji graužia ne tik kelio dangas, bet ir pačius automobilius.

Pasak E. Skrodenio, šalyje naudojamas natrio chloridas šiuo metu yra pats optimaliausias pasirinkimas tiek kainos, tiek efektyvumo prasme, o tokias pačias priemones naudoja Skandinavijos šalys, Vokietija, Šveicarija, Austrija, Olandija, JAV.

„Mes tikrai nesame atsilikę, stebim tendencijas, išbandom preparatus, bet šiai dienai nieko efektyviau nėra“, – kalbėjo E. Skrodenis.

Kokie orais šalyje vyraus artimiausiomis dienomis? Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė dr. Judita Liukaitytė teigė, jog kuo toliau, tuo oras bus vis šaltesnis, o iki pat Naujų metų temperatūra visoje Lietuvoje nukris žemiau 10 laipsnių šalčio. Be to, šis gruodis buvo rekordiškas, visą mėnesį temperatūra buvo šiltesnė, negu nustatytos normos.

Daugiau žiūrėkite „Lietuvos ryto televizijos“ reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.