Įsigalioja nauji eismo pakeitimai šioje Vilniaus sankryžoje: apsaugos kairįjį posūkį

Po M. Lietuvio g. asfaltavimo darbų pabaigos, tranzitiniai transporto srautai M. Lietuvio g. ir Mokslininkų g. atkarpoje tarp Ukmergės g. ir Molėtų pl. dar labiau padidėjo, tad siekiant užtikrinti maksimalią eismo saugą, nuo rugpjūčio 8 d. Geležinio Vilko g.–Molėtų pl.–Mokslininkų g. sankryžoje įsigalioja nauji eismo pakeitimai, praneša savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

Įsigalioja nauji eismo pakeitimai Geležinio Vilko g.–Molėtų pl.–Mokslininkų g. sankryžoje.<br>„Susisiekimo paslaugos“ nuotr.
Įsigalioja nauji eismo pakeitimai Geležinio Vilko g.–Molėtų pl.–Mokslininkų g. sankryžoje.<br>„Susisiekimo paslaugos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-09 11:05

Sankryžoje atlikti infrastruktūriniai pakeitimai visiškai apsaugos kairįjį posūkį nuo Mokslininkų g. į Molėtų pl. – nuo šiol sukančius į kairę pasitiks šviesoforai su kryptį nurodančiomis rodyklėmis.

Taip pat Mokslininkų g. dalyje buvo atlikti horizontalaus ženklinimo pokyčiai, kurie leido padidinti sukančiųjų į kairę juostos ilgį ir taip užtikrinti didesnį transporto priemonių pralaidumą.

Sankryžoje buvo atlikti ir šviesoforų darbo režimų pakeitimai – Mokslininkų g. piko metu naujas kairysis posūkis bus įjungiamas kartu su žaliu signalu, nurodančiu važiuoti tiesiai. Šis sprendimas neleis sukantiems į kairę blokuoti transporto srauto, kuris važiuos tiesiai link Santariškių žiedo.

Šie sprendiniai turėtų reikšmingai pagerinti eismo saugumą ir sankryžos pralaidumą. Įsigaliojus pokyčiams sankryža ir toliau bus nuolat stebima, o jos valdymo režimas gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į kintančius transporto srautus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.