„Ar naujas asfaltas – tik NATO svečiams?“: valdžia teisinasi, kodėl ką tik paklotas asfaltas jau nugremžtas

Liepkalnio gatvėje nugremžė paskubomis vasaros pradžioje, prieš NATO viršūnių susitikimą, paklotą asfaltą – jis buvo per plonas, o dabar ties kitą.

Aiškėja, kad paskubomis vasaros pradžioje Liepkalnio gatvėje atlikti asfaltavimo darbai buvo nekokybiški.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aiškėja, kad paskubomis vasaros pradžioje Liepkalnio gatvėje atlikti asfaltavimo darbai buvo nekokybiški.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-05 18:49

„Kur Liepkalnio gatvėje dingo asfaltas?“ „Ar naujas asfaltas – tik NATO svečiams?“ – klausinėjo vilniečiai stebėdami darbus Liepkalnio gatvėje.

Pasigirdo kalbų, kad paskubomis vasaros pradžioje atlikti asfaltavimo darbai buvo nekokybiški. Tokį įspūdį stiprino laikini kalneliai ties įvažiavimais į kiemus, kad automobilių ratai galėtų įveikti kelkraščių bortus.

Savivaldybės atstovas Irmantas Kuzas aiškino, kad prieš NATO viršūnių susitikimą Liepkalnio gatvėje buvo paklotas tik apatinis asfalto sluoksnis, užtikrinant sklandų judėjimą.

„Remontas ten nėra baigtas – jis kompleksinis, apimantis šaligatvių, kelio bortų, komunikacijų šulinių tvarkymo darbus. Po jų bus užbaigti asfaltavimo darbai“, – tikino I.Kuzas.

Savivaldybė planuoja iki keturių eismo juostų platinti ir kitą Liepkalnio gatvės atkarpą – nuo Minsko plento ir Žirnių gatvės sankryžos link Šalčininkų.

Atliekant Liepkalnio gatvės kapitalinį remontą bus siekiama padidinti gatvės pralaidumą užtikrinant saugų transporto priemonių, pėsčiųjų bei dviratininkų eismą.

Šioje Liepkalnio gatvės atkarpoje nėra pėsčiųjų ir dviračių takų.

Numatyta, kad atnaujintoje gatvėje pėsčiųjų perėjos ir dviračių pervažos bus reguliuojamos šviesoforais.

Be to, Liepkalnio ir Ditvos gatvių sankryžoje numatomas žiedas, o nuo Ditvos gatvės projektuojama atskira miesto transporto juosta, kuri sujungiama su Minsko plento ir Žirnių gatvės sankryža.

Rengiant projektinius pasiūlymus buvo atlikti eismo srautų tyrimai ir želdinių inventorizacija bei jų būklės vertinimas. Dėl infrastruktūros plėtros 1 kilometro atkarpoje bus persodinama 15 medžių, o iškertami 238 medžiai ir krūmai.

Projekte numatyta, kad naujai bus pasodinti 284 medžiai ir 132 krūmai. Kadangi teritorijoje nėra paviršinių nuotekų surinkimo tinklų, numatomas jų įrengimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.