Kovą tarp medžių ir automobilių statymo vietų laimėjo septynios liepos

Uostamiesčio gyventojams skundžiantis, jog mieste trūksta automobilių statymo vietų, Savivaldybė ėmėsi veiksmų ir pastarųjų po truputį ima daugėti.

Kovą tarp medžių ir automobilių statymo vietų laimėjo septynios liepos.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
Kovą tarp medžių ir automobilių statymo vietų laimėjo septynios liepos.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
Kovą tarp medžių ir automobilių statymo vietų laimėjo septynios liepos.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
Kovą tarp medžių ir automobilių statymo vietų laimėjo septynios liepos.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Grėtė Ubartaitė

Sep 28, 2023, 11:26 AM

Visgi daliai žmonių užkliūva tai, jog dėl to tenka paaukoti medžius.

Prieš kelias savaites „Vakarų ekspresas“ rašė apie Sportininkų gatvės devintojo namo gyventojų opią problemą – žmonėms itin trūksta parkavimo vietų.

Tą kartą į redakciją kreipęsis namo gyventojas (vardas redakcijai žinomas) tikino, kad minėtame name gyvenantys žmonės nori, jog šalia namų jiems būtų įrengta mašinų stovėjimo aikštelė, nes šiuo metu 70 butų turintis daugiaaukštis turi tik 5 automobilių statymo vietas.

Pašnekovas teigė, jog dalis namo gyventojų nori, kad parkavimo vietos būtų įrengtos vietoje šalia daugiaaukščio augančių senų liepų, mat jos labai prastos būklės: daugelis jų yra daugiakamienės, vasarą užstoja šviesą, gyventojams daro daugiau žalos nei naudos, o už jų priežiūrą mokėti turi patys žmonės.

Tiesa, tam prieštaravo kita dalis namo gyventojų, kurie pasisakė už medžių išsaugojimą, todėl tarp namo gyventojų kilo ginčas.

Tą kartą Savivaldybė buvo nusprendusi, jog keturios automobilio parkavimo vietos bus įrengtos, o prastos būklės medžiai bus nukirsti.

Visgi, šis sprendimas gyventojų konflikto neišsprendė, Savivaldybėje vis dar sulaukiamas didelis kiekis Sportininkų g. 9 namo gyventojų prašymų dėl 4 automobilių stovėjimo vietų įrengimo ar neįrengimo šio namo kieme, tačiau vieningos nuomonės šiuo klausimu nėra.

„Įvertinus tai, kad šalia įrengiama nauja 40 vietų automobilių stovėjimo aikštelė bei atsižvelgiant į tai, kad pravažiavimas prie Sportininkų g. 9 namo yra siauroje, prasčiau ventiliuojamoje juostoje tarp gyventojų langų ir mokyklos sporto aikštyno, tai yra jautrioje automobilių teršalams vietoje, stengiantis nepabloginti esamos higieninės situacijos buvo priimtas sprendimas šiuo projekto įgyvendinimo etapu išsaugoti 7 liepas ir neįrengti 4 automobilių stovėjimo vietų“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Pasak jos, nauja didesnė aikštelė bus įrengta tarp Sportininkų gatvės 5, 9 namų bei Smiltelės pylimo gatvės devynaukščio, priešais „Vaivorykštės tako“ mokyklą, ten šiuo metu įrengta vaikų žaidimo aikštelė.

„Aikštelė bus skirta visiems trims namams, vietų suprojektuota tiek, kiek buvo įmanoma.

Reikia suprasti, kad tai senos statybos daugiaaukščiai, jų kiemai labai nedideli ir vietos ten yra itin ribotai“, – kalbėjo I. Kubilienė.

Pasak pašnekovės, Klaipėdos žalieji jau ne pirmame objekte saugo medžius, panaši situacija buvo kilusi Rumpiškės gatvės kvartale, taip pat kitose vietose.

„Liepos yra pripažintos prastos būklės, nors jos ir yra saugotinos. Leidimą jas nukirsti davė ir aplinkosaugininkai, kurie tai daryti net rekomendavo. Jei medžiai ateityje taps pavojingi, grįšime prie pradinio projekto, tai yra jų nukirtimo“, – pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.