Ketvirtadienį minima atšvaitų diena: primena apie būtinybę būti matomiems

Ketvirtadienį minima atšvaitų diena. Jos tikslas – dar kartą atkreipti pėsčiųjų dėmesį į būtinybę būti matomam kelyje tamsiuoju paros metu.

Ketvirtadienį minima atšvaitų diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ketvirtadienį minima atšvaitų diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ketvirtadienį minima atšvaitų diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ketvirtadienį minima atšvaitų diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 9:44 AM, atnaujinta Oct 19, 2023, 9:45 AM

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) primena, kad atšvaitas ar šviesą atspindinti liemenė leidžia vairuotojui pastebėti pėsčiąjį saugiu atstumu ir, esant reikalui, sustabdyti automobilį.

„Tuo tarpu, savo saugumu nepasirūpinę pėstieji tampa itin pažeidžiami – matomumo laukas vairuotojui sutrumpėja vos iki keliasdešimt metrų, tad tinkamai reaguoti į situaciją kelyje nebelieka pakankamai laiko ir tokios akistatos, deja, neretai pasibaigia nelaime“, – pabrėžia LAKD specialistai.

Kelių direkcijos atstovai atkreipia dėmesį ne tik į atšvaito svarbą, bet ir tinkamą jo nešiojimą. Atšvaitas turi būti gerai matomas iš visų pusių, jo neturėtų užstoti rankinės ar kiti daiktai.

Einant užmiestyje prieš automobilių judėjimo kryptį, atšvaitas turi būti dedamas ar kabinamas dešinėje pusėje, maždaug suaugusio pėsčiojo kelių aukštyje, kad būtų gerai apšviečiamas automobilio žibintų.

Minint Atšvaitų dieną, LAKD inicijuoja tęstinę švietimo kampaniją vyresnio amžiaus žmonėms „Kaip gerai, kad mane matai“. Akcijos metu, siekiant atkreipti dėmesį į senjorų pažeidžiamumą keliuose, skirtingų miestų ir miestelių viešose erdvėse bus dalinami atšvaitai, pasakojama apie jų svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.