Šalies keliai išlieka šlapi, vietomis slidu: primena vairuoti itin atsargiai

Sekmadienio dieną Lietuvoje dėl vietomis buvusio ar tebesitęsiančio lietaus magistralinių ir krašto kelių dangos šlapios, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Lietuvoje dėl vietomis buvusio ar tebesitęsiančio lietaus magistralinių ir krašto kelių dangos šlapios, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Lietuvoje dėl vietomis buvusio ar tebesitęsiančio lietaus magistralinių ir krašto kelių dangos šlapios, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2023, 1:36 PM, atnaujinta Dec 17, 2023, 1:38 PM

Mažesnio intensyvumo rajoninių kelių dangos daugiausia padengtos puraus ar pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos, vietomis slidžios.

Žiemiškai geros eismo sąlygos šiuo metu Jonavos ir Šilalės rajonuose.

„Žiemą svarbu vengti staigių manevrų. Judėjimo trajektorijos pakeitimas turėtų būti sklandus ir laipsniškas. Atminkite – sausu oru automobilis gali įveikti žymiai staigesnius posūkius atleisdamas jums vairavimo klaidas. Tačiau žiemą net ir mažiausia klaida gali kainuoti brangiai.

Prieš posūkį reikia sumažinti greitį ir įjungti žemesnę pavarą. Dirbti sankaba ir pavarų dėže posūkyje pavojinga. Jei įmanoma, posūkius bandykite įveikti mažesniu spinduliu, turėdami traukos atsargą (pažemintą pavarą), ir pastoviu greičiu“, – informuoja kelininkai.

Oro temperatūra siekia nuo 4 iki 7 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.