V. Benkunskas piktinasi situacija Vilniuje: „Už tokius pinigus čia viskas turi būti išlaižyta“

Vilniaus gyventojai jau ne vieną šios žiemos dieną pasitiko išeidami į storu sniego sluoksniu nuklotas teritorijas. Intensyviai sningant aiškėja, jog kai kurios už miesto teritorijų tvarkymą atsakingos įmonės savo darbo laiku atlikti nespėja. Tačiau sostinės meras Valdas Benkunskas su tuo taikstytis daugiau nebežada – antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Persona grata“ politikas gyventojams žadėjo pokyčius.

Intensyviai sningant aiškėja, jog kai kurios už miesto teritorijų tvarkymą atsakingos įmonės savo darbo laiku atlikti nespėja.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Intensyviai sningant aiškėja, jog kai kurios už miesto teritorijų tvarkymą atsakingos įmonės savo darbo laiku atlikti nespėja.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Intensyviai sningant aiškėja, jog kai kurios už miesto teritorijų tvarkymą atsakingos įmonės savo darbo laiku atlikti nespėja.<br>T.Bauro nuotr.
Intensyviai sningant aiškėja, jog kai kurios už miesto teritorijų tvarkymą atsakingos įmonės savo darbo laiku atlikti nespėja.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 8:54 AM

Kelių priežiūra džiugina, tačiau šaligatviai – kita kalba

V.Benkunskas džiaugiasi dėl intensyvaus snygio metu laiku nuvalomų kelių, ir mano, jog šią žiemą kelininkai pasitiko pasiruošę.

„Prieš gerą dešimtmetį ėjo kalbos, kad kelininkus Vilniaus mieste žiema užklupo netikėtai. Su kelių priežiūra mes esame susitvarkę ir keliai, nepaisant snygio, jo intensyvumo ir trukmės, yra valomi, prižiūrimi gerai“, – situaciją apžvelgė meras.

Vis tik nerimą kelia pėsčiųjų ir dviračių takų, daugiabučių namų bei seniūnijų kiemų priežiūra.

„Reikia pripažinti, kad ne viskas gerai mūsų karalystėje. Aš pats turiu daug pastabų rangovams, kurie pagal sutartis dirba jau 3 žiemą ir per pirmąsias 2 žiemas tas klaidas galėjo išmokti. Bet matom, kad lipa ant to paties grėblio“, – dėstė sostinės meras.

Teritorijos nevalomos ir po dvi paras?

Teigiama, kad rangovų įmonės, prižiūrėdamos Vilniaus teritoijas, nevykdo sutartyje numatytų įsipareigojimų. Remiantis pastaraisiais, numatoma, kad, nors ir prioritetine tvarka, visi šaligatviai turi būti nuvalyti – šiam darbui yra suteikiamas 12 valandų terminas. Tačiau praktika rodo, jog realybėje taip – toli gražu nėra.

„Paskutinis atvejis – sekmadienį po pietų pasibaigė paskutinis snygis, antradienį dar turėjome teritorijų, kurios buvo neišvalytos.

Jos yra fiksuojamos, už tai yra skiriamos baudos, bet turbūt nei savivaldybei, nei man, nei gyventojams nei šilta, nei šalta, kad kažkokia įmonė gaus baudą. Tikslas yra turėti nuvalytas teritorijas“, – aiškino V.Benkunskas.

Permainas žada kitą žiemą

Reaguodama į esamas problemas, savivaldybė sutartis su rangovais ketina keisti kitą žiemą.

Teigiama, kad nuo minėto laikotarpio visą Senamiestį prižiūrės savivaldybės įmonė „Grinda“. Pastaroji už šaligatvių priežiūrą bus atsakinga ne tik žiemą, bet ir vasarą.

„Pasiteisinimai šioje vietoje man yra mažiausiai įdomūs. Ar man ir eiliniam miestiečiui turi skaudėti galvą, kad sugedo traktorius ar kažkas susirgo?

Nieko asmeniško, bet jei mes per metus teritorijų priežiūrai išleidžiame 20 mln. eurų, tai už tokius pinigus viskas čia turi būti išlaižyta iki smulkmenų“, – dėstė Vilniaus miesto savivaldybės meras.

V.Benkunskas sako, jog šiuo metu sutartys yra sudarytos su 5 privačiais rangovais – „Stebule“, „Ekonovus“, „Ecoservices“, „VSA Vilnius“, „Šilėja“.

„Jos dirba tikrai skirtingai, aš nenoriu absoliutinti, kad visos vienodai blogai. Bet turim konkrečias įmones, kurios tikrai nesusitvarko su savo pareigomis“, – pridūrė V.Benkunskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.