Kaimo vyrai „betonkę“ tvarko savo jėgomis: šiuo pavyzdžiu nori įkvėpti kitus

Kėdainiečiai šventes mini skirtingai – vieni su miestelėnais, kiti ramiai namuose, tačiau yra ir tokių, kurie šventes mini darydami gerus darbus savo bendruomenei. Štai netoli miesto esančio Bartkūniškio kaimo gyventojai Kovo 11-osios šventę pasitiko susiremontuodami kelią į namus – kaimo vyrai vadinamojoje „betonkėje“ esančias duobes patys užpylė šaltu asfaltu.

Bartkūniškio kaimo gyventojai Kovo 11-osios šventę pasitiko susiremontuodami kelią į namus.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Bartkūniškio kaimo gyventojai Kovo 11-osios šventę pasitiko susiremontuodami kelią į namus.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 10:15 AM

Nori įkvėpti kitus žmones

Bartkūniškio kaimo bendruomenės pirmininkas Gintaras Dervinis, kalbėdamas su „Rinkos aikšte“, pažymėjo, kad tokiu pavyzdžiu nori įkvėpti ir kitas bendruomenes.

„Mes tiesiog norime parodyti, kad patys daug galime padaryti savam kraštui. Savo darbais mes norime įkvėpti kitas bendruomenes pradėti nuo savęs.

Mes, būdami dėkingi miesto seniūnui Algirdui Krivičiui už visada ištiesiamą pagalbos ranką, patys prisiimame atsakomybę už einamus darbus, nes viską turime pradėti nuo savęs“, – dėstė pirmininkas.

Duobes užsilopė iš kaimo biudžeto lėšų

G.Dervinis pasakojo, kad betoninės dangos kelio tvarkymo darbai buvo vykdomi iš kaimo biudžeto lėšų. „Visus darbus atlikome mes – kaimo vyrai. Medžiagoms išleidome 205 eurus.

O tas laikas buvo neįkainotas, darbas neįkainotas, degalų sąnaudos neįkainotos, asmeninis inventorius, viskas savanoriška. Nes mes dirbame savo labui“, – kalbėjo idėjos iniciatorius.

Visus darbus bartkūniškiečiai atliko simboliniu metu – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse.

„Mes dėkojame Kėdainių miesto seniūnui už kasmet tiesiamą pagalbos ranką, tačiau šį kovo 10-osios sekmadienį patys galėjome prisiimti atsakomybę už darbus, už savo gyvenvietės kelią.

Tikimės, kad ateityje gyventi bus tik geriau, nes bendri darbai vienija ir stiprina bendruomenes“, – apibendrino pirmininkas G.Dervinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.