Vairuotojams trūko kantrybė: remontuojamą kelio atkarpą apvažiuoja laukais

Kėdainių rajone šiais metais prasidėjo pirmieji didelės apimties kelio dalies remonto darbai – remontuojama kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpa tarp Pelėdnagių ir Nociūnų. Kadangi vyksta kapitalinis remontas, eismas vietomis vykdomas tik viena kelio puse. Eismą reguliuoja įrengti laikinieji šviesoforai, tad vairuotojams tenka apsišarvuoti kantrybe. Tačiau panašu, kad kai kuriems kantrybė jau trūko – laikinuosius šviesoforus ir remontuojamą kelio ruožą jie apvažiuoja tiesiog laukais.

Laikinuosius šviesoforus ir remontuojamą kelio ruožą vairuotojai apvažiuoja tiesiog laukais.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Laikinuosius šviesoforus ir remontuojamą kelio ruožą vairuotojai apvažiuoja tiesiog laukais.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Remontuojama kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpa tarp Pelėdnagių ir Nociūnų.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Remontuojama kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpa tarp Pelėdnagių ir Nociūnų.<br>„Rinkos aikštė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas

Mar 28, 2024, 5:59 PM

Pranešė gyventojai

Prieš kelias dienas „Rinkos aikštę“ pasiekė vietos gyventojų informacija, kad ne visi vairuotojai kantriai laukia prie šviesoforų remontuojamoje kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpoje tarp Pelėdnagių ir Nociūnų.

Žmonės atsiuntė vaizdo įrašą ir nuotraukų, kuriose užfiksuoti automobiliai, važiuojantys tiesiog laukais. Pranešėjai teigė, kad taip dalis vairuotojų siekia išvengti kliūčių ir sutaupyti laiko. Žmonių teigimu, taip kasdien čia važiuoja ne tik pavieniai automobiliai, bet netgi susidaro automobilių kolonos.

„Rinkos aikštei“ nuvykus į minėtą kelio ruožą, tądien šviesoforai remontuojamoje atkarpoje veikė net trijose vietose. Vairuotojai pasakojo, kad piko metu nuvažiuoti nuo Pelėdnagių iki Nociūnų jie užtrunka beveik valandą.

Todėl nenuostabu, kad daliai jų tiesiog trūksta kantrybė ir jie ima važiuoti laikais šalia kelio. Taip susitaupo labai daug laiko, be to, pasak vairuotojų, žole važiuoti yra saugiau, mat kelyje likusi viena eismo juosta yra aptrupėjusi, ja reikia važiuoti labai lėtai ir atsargiai.

Suremontuos keturis kilometrus

AB „Via Lietuva“ (buvusios Lietuvos automobilių kelių direkcijos) užsakymu kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva 4 km ruožo, esančio Kėdainių rajone, kapitalinio remonto darbus atlieka konkursą laimėjusi statybų bendrovė AB „HISK“.

Bendrovė informavo, kad kelio ruožo nuo Pelėdnagių iki Nociūnų kaimo kapitalinio remonto darbus turi atlikti per 10 mėnesių. Reiškia, kad dar šiemet automobiliai ir kita technika važiuos atnaujintu keliu.

Šiame ruože statybininkai pakeis 38 480 m2 asfalto viršutinio sluoksnio dangos, taip pat bus įrengti šiuolaikiški autobusų sustojimai, įrengti kiti smulkiosios architektūros elementai.

Minėtame kelio ruože dirba sunkioji technika – ekskavatoriai bei sunkvežimiai, todėl čia ribojamas automobilių greitis, pastatyti specialūs kelio ženklai, eismas vietomis vyksta viena puse, įrengti laikinieji šviesoforai, kurių signalų vairuotojai privalo paisyti.

Objekte dirbantys bendrovės atstovai prašo vairuotojų kantrybės ir sako, kad suremontuotame kelio ruože kelionės vyks saugiau ir patogiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.