Nauji Ukmergės autobusai mažiau terš orą

Po 17 metų pertraukos bendrovei Ukmergės autobusų parkui pavyko atnaujinti savo transporto priemonių parką. Ukmergiškius nuo šiol po miestą vežioja 6 nauji ekologiški autobusai, pagaminti Ispanijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

Dec 27, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:09 AM

Suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomus penkis „Castrosua City Versus CNG“ ir vieną hibridinį – dujomis ir elektra varomą „Castrosua Tempus Hybrid/CNG“ Ukmergės autobusų parkas gavo dalyvaudamas Klimato kaitos specialiojoje programoje.

Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondui paraiška ir projektas šiai paramai gauti buvo pateikti prieš dvejus metus.

Pagal šią programą šalies autobusų parkams už 89,7 mln. litų buvo nupirkti 93 autobusai.

Šiuos autobusus nemokamai gavo šalies didmiesčių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio bei Marijampolės, Telšių, Elektrėnų ir Ukmergės autobusų parkai.

„Nei savivaldybė, nei mūsų bendrovė nebūtų įstengusios įsigyti tiek naujų autobusų, kurie kainavo beveik šešis milijonus litų.

Tai didžiulė dovana miestui ir jo gyventojams“, – sakė Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas.

Jo vadovaujama įmonė turėjo įvykdyti tik vieną iš programos sąlygų – Autobusų parko teritorijoje įrengti suslėgtų gamtinių dujų kompresorinę, kuri atsiėjo apie 100 tūkstančių litų.

Naujuose dujomis varomuose autobusuose yra 27 sėdimosios ir 61 stovimoji vieta, o hibridiniame, kuris gali būti įkraunamas elektra arba prireikus – naudoti dujas, yra 19 sėdimųjų ir 66 stovimosios vietos.

Šiais autobusais bus patogiau keliauti ir neįgaliesiems, taip pat saugumo sumetimais transporto priemonėse įrengta stebėjimo įranga, o kad autobuso laukiantys keleiviai iš tolo jį pamatytų atvažiuojantį tamsiuoju paros metu, kiekviename įrengtos elektroninės švieslentės.

Bendrovė Ukmergės autobusų parkas šiuo metu turi 32 autobusus, kurių 17 važinėja po priemiestį, o 15 – po miestą.

Seniausias priemiestinis autobusas pagamintas 1977 metais, o seniausias važinėjantis mieste – 1988-aisiais.

Iki šiol naujausias buvo vos vienas „Karosa“ markės autobusas, kurį įmonė įsigijo 1997 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.