Vairuotojų dėmesio taip ir nesulaukė – tokio antros kartos „Honda“ mažo automobilio nebebus

Daugelis automobilių mėgėjų turbūt pamena prieš ketverius metus „Honda“ kompanijoje debiutavusį mažą miesto elektromobiliuką „Honda e“. Debiuto metu jis susilaukė gausybės dėmesio dėl savo unikalaus dizaino, tačiau populiarumo taip ir nesulaukė, nes buvo sąlyginai brangus ir nepasižymėjo kažkokiomis įdomesnėmis techninėmis savybėmis, sakoma „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Honda e“.<br>Jan Huebner/Scanpix nuotr.
„Honda e“.<br>Jan Huebner/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-03 08:58

Taigi japonai paskelbė, kad nebus antros kartos „Honda e“ modelio.

Vietoje jo „Honda“ gamins daugiau ir skirtingų elektra varomų padidinto pravažumo automobilių. Pavyzdžiui, ruošiasi pradėti „e:NY1“ modelio prekybą – tai nedidelis padidinto pravažumo elektromobiliukas. Jis kainuos panašiai, o nuvažiuoti galės dvigubai toliau ir turės dvigubai daugiau vietos viduje. Taigi prioritetai aiškūs – daugiau automobilio už mažiau eurų.

Nors „Honda e“ buvo kuriamas atsižvelgiant į europiečių poreikius, bet jų dėmesio taip ir nesulaukė. Per savo debiutinį sezoną 2020 metais jų buvo parduoti keturi tūkstančiai ir tai pasirodė geriausi šio modelio metai – daugiau japonams jų parduoti taip ir nepavyko. Nors Honda teigė, kad tikisi parduoti bent po dešimt tūkstančių šių automobilių kasmet.

Beje, „Honda e“ tapo pirmuoju ne vokišku automobiliu, kuris prieš dvejus metus buvo apdovanotas Vokietijos metų automobilio titulu. Per visą šios šalies automobilių rinkimų istoriją to nepavyko padaryti nei vienam ne Vokietijoje pagamintam modeliui. Deja, komercinės sėkmės šis titulas neatnešė.

Nors daugelis pirkėjų gyrė automobilį už itin patrauklų dizainą ir modernų interjerą, kuriame buvo net penki ekranai, bet tuo metu toliau pirko sau „Volkswagen“ automobilius.

Šiuo metu „Honda e“ Vokietijoje kainuoja 40 tūkstančių eurų, o mūsų šalyje jo net nėra kainoraščiuose. Tačiau tiek pat kainuoja gerokai didesnis ir toliau nuvažiuoti galintis „Volkswagen ID3“.

Vietoj jo Honda ruošiasi pradėti "e:NY1" modelio prekybą – tai nedidelis padidinto pravažumo elektromobiliukas bet jis kainuos labai panašiai, o nuvažiuoti galės dvigubai toliau ir turės dvigubai daugiau vietos viduje. Taigi, prioritetai aiškūs – daugiau automobilio už mažiau eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.