Paaiškėjo detalių apie naują „Volvo“ vienatūrį: klonuos kinišką variantą

Paaiškėjo daugiau detalių apie pirmą vienatūrį elektromobilį „Volvo“ gamoje – „EM90“. Kol kas jis oficialiai niekur nepristatytas, tačiau žurnalistai iškniso nemažai smulkmenų apie jį, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Pirmas vienatūris elektromobilis „Volvo“ gamoje – „EM90“.<br>Gamintojo nuotr.
Pirmas vienatūris elektromobilis „Volvo“ gamoje – „EM90“.<br>Gamintojo nuotr.
Kiniškas „Zeekr 009“.<br>Gamintojo nuotr.
Kiniškas „Zeekr 009“.<br>Gamintojo nuotr.
Kiniškas „Zeekr 009“.<br>Gamintojo nuotr.
Kiniškas „Zeekr 009“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-10-19 13:27

Pasirodo, tai ne tik pirmas elektra varomas vienatūris „Volvo“ istorijoje, tačiau tai pirmas „Volvo“ klonas ir ne bet koks, o kiniškas – originalus identiškas automobilis gaminamas Kinijoje ir vadinasi „Zeekr 009“.

Švedų „Volvo“ bus gaminamas toje pat gamykloje, o iš esmės automobiliui bus tik pakeičiami ženkliukai ir dar kelios smulkmenos, bet tai bus tas pats kinų „Zeekr“, tik parduodamas kaip „Volvo“.

Kiek labiau skirsis automobilio priekis, jam bus pritaikytos volviškos priekinės lempos ir radiatoriaus grotelės, bet visa kita technika bus identiška.

Į jį bus montuojami du elektros varikliai, kurių bendra galia sieks 544 arklio galias, o iš vietos iki 100 km/h greičio jis įsibėgės per 4,5 sekundės.

Baterijų talpos konstruktoriniai atskleidžia, bet nereikia tikėtis stebuklo – jos bus tokios pačios kaip kinų „Zeekr“ modelyje. Tai reiškia, kad pirkėjai galės rinktis iš dviejų variantų: 116 arba 140 kilovatvalandžių talpos.

Kinai tikina, kad jų modelis su didesne baterija ir pilnai įkrautais akumuliatoriais gali įveikti iki 700 km. Įdomu, ar „Volvo“ sakys tą patį.

Pirmiausia naujieji „Volvo“ vienatūriai bus parduodami toje rinkoje, kur yra surenkami – Kinijoje, tačiau netrukus jie turėtų pasiekti ir Europos prekybos salonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.