Automobilių gamintojai pasitelks dirbtinį intelektą: bus naudojama „ChatGPT“ sistema

„Peugeot“ kompanija paskelbė, kad į naujus savo automobilius jau artimiausiu metu ims diegti dirbtinio intelekto sistemas, kurios galės bendrauti su vairuotojais, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„ChatGPT“ sistema bus naudojama siekiant pagerinti komandų balsu sistemos automobiliuose.<br>AFP/AP/ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
„ChatGPT“ sistema bus naudojama siekiant pagerinti komandų balsu sistemos automobiliuose.<br>AFP/AP/ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 8:35 AM, atnaujinta Feb 14, 2024, 8:40 AM

„ChatGPT“ sistema bus naudojama siekiant pagerinti komandų balsu sistemas automobiliuose.

Šiuo metu komandų balsu sistemas turi daugelis automobilių gamintojų, tačiau jas naudoja vos vienas kitas vartotojas, nes jos veikia toli gražu ne optimaliai.

Anot prancūzų, „ChatGPT“ turėtų šią funkciją kardinaliai pagerinti, rašo „Reuters“, remdamiesi „Peugeot“ kompanijos direktoriumi Džeramu Mišeronu (Jerome Micheron).

„ChatGPT“ planuojama diegti į daugumą naujų modelių, o pirmieji bandomieji egzemplioriai pradės veikti jau nuo vasario 1 dienos. Iš pradžių tik Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos rinkose.

Dar praėjusiais metais, Jungtinių Amerikos Valstijų rinkoje, „ChatGPT“ sistemą savo automobiliuose pradėjo naudoti „Mercedes-Benz“. „Volkswagen“ paskelbė, kad šią sistemą naudos naujos kartos „Golf“ modeliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.