„Stellantis“ investuos šešis milijardus dolerių į vidaus degimo variklių kūrimą

Vienas didžiausių automobilių koncernų pasaulyje „Stellantis“ paskelbė pakankamai nemadingą žinią – jie investuoja net šešis milijardus dolerių į naujų vidaus degimo variklių kūrimą, atskleidžiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Stellantis“ investuos šešis milijardus dolerių į vidaus degimo variklių kūrimą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
„Stellantis“ investuos šešis milijardus dolerių į vidaus degimo variklių kūrimą.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 8:43 AM

Vieni automobilių koncernai skelbia, kad iš viso nebegamins automobilių su vidaus degimo varikliais, o „Stellantis“ atvirkščiai, investuoja ir tobulina savo variklius bei sukurs naujus.

Tiesa šios investicijos, didžiąja dauguma atvejų, bus nukreiptos į Pietų Amerikos rinką, kur itin populiarūs šio koncerno automobiliai. „Stellantis“ šiuo metu užima net ketvirtadalį naujų automobilių rinkos Pietų Amerikos žemyne. Vien tik Brazilijoje kas trečias nuperkamas naujas automobilis yra pagamintas „Stellantis“ koncerno gamyklose.

Skelbiama, kad per artimiausius penkerius metus koncernas sukurs net 40 įvairių modifikacijų, naujų ir atnaujintų vidaus degimo variklių patiems įvairiausiems modeliams. Neatmetama, kad dalis jų bus skirta ne tik Pietų, bet ir Šiaurės Amerikai, taip pat ir Europos rinkai.

Didžioji šių investicijų dalis yra skirta vidaus degimo varikliams, kurie galės naudoti etanolį, tai yra, ekologišką kurą. Koncernas kuria ir savos konstrukcijos automatinę pavarų dėžė su dviguba sankaba, analogišką „Volkswagen“ koncerno DSG pavarų dėžei.

Manoma, kad pirmieji egzemplioriai rinkoje debiutuos jau šių metų pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.